В гардероба на един творец – Кристиан Лубутен

Как изглежда личната колекция обувки на майстора на червените подметки

Когато Кристиан Лубутен разбира, че една жена от Далас е арестувана, заради манията си да краде негови обувки, самият той й изпраща няколко чифта.

Легендарният дизайнер, станал известен със своите червени подметки, обожава да комуникира с дамите, които притежават (или мечтаят да притежават) обувки, създадени от неговото въображение. Защото именно те са вдъхновението, което виждаме във всяка колекция на Christian Louboutin. “Жените на Лубутен се наслаждават на женствеността, с която могат да експериментират и да покажат, че са силни. И са щастливи от този факт,” споделя творецът пред The Coveteur.

Екипът на сайта гостува в парижкия апартамент на Лубутен, за да заснеме гардероба му за популярната поредица “The Closet”. На фокус, разбира се, е личната му колекция обувки.  “Моментът, в който разбрах, че кариерата ми се променя, беше когато се прибирах от Калифорния в Париж. Носех със себе си обувки, прибрани в чанта с надпис Louboutin. Поне десет жени ме спряха, за да ми кажат какъв късметлия съм, че имам такива,” разказва дизайнерът.

11 неща в гардероба на французойката

В гардероба на един творец - Кристиан Лубутен

“Най-добрият съвет, който някога съм получавал, беше от Роджър Вивие (също дизайнер на обувки, бел. ред.), който пък го е получил от Кристиан Диор. Той казва: “Една обувка трябва да бъде едновременно видима и невидима.” Ако погледнете към обувките, те трябва да бъдат красиви, перфектни. Но също така да могат да изчезнат, да се слеят с жената, която ги носи. Това по-скоро е философия, а не съвет. Но аз пък и не я спазвам през цялото време!”

Вижте повече от личната колекция на Кристиан Лубутин в галерията! 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗВЕЗДЕН СТИЛ

Селена Гомес по-чаровна от всякога без капка грим
Звезден стил03 ФЕВРУАРИ 2023

Селена Гомес по-чаровна от всякога без капка грим

Най-новата поредица от селфита на 30-годишната звезда ни показват нейната най-естествена версия. И сме удивени от нея.

Маникюрът на звездите директно от червения килим
Звезден стил20 ЯНУАРИ 2023

Маникюрът на звездите: Директно от червения килим

Сезонът на наградите започна, а знаменитостите стъпват по червения килим по-впечатляващи от всякога.

Джена Ортега: Дивата на Saint Laurent в Париж
Звезден стил19 ЯНУАРИ 2023

Джена Ортега: Дивата на Saint Laurent в Париж

Звездата от „Wednesday“ се появи във френската столица по случай ревютата на мъжка мода, а визията й бе повече от впечатляваща.

Най-красивите визии от Critics’ Choice Awards 2023
Звезден стил17 ЯНУАРИ 2023

Най-красивите визии от Critics’ Choice Awards 2023

От бляскавия тен на Лили Джеймс до огнените устни на Джулия Гарнър, преминавайки през изваяната осанка на Аня Тейлър-Джой, ето ги най-впечатляващите визии от червения килим в Лос Анджелис.