Звезди : Звезден стил18 АВГУСТ 2022

8 правила за красота на кралските особи

Знаете ли например, че кралските особи не могат да носят червено червило? Но кралица Елизабет го харесва толкова много, че понякога…нарушава правилата.

Правилата са много важни в Бъкингамския дворец. Кралският лейбъл всъщност не пропуска дори най-малките детайли за красота. От кралица Елизабет II до Кейт Мидълтън, кралските особи трябва да отговарят на определени критерии, без да имат правото да ги нарушават.

Индикациите за стил допринасят за безупречна визия, чрез естетически избори, продиктувани от естественост и умереност, но никога прекомерност. Правилата за красота не са просто въпрос на естетически диктат, а на основни елементи, които допринасят създаването на образа на кралските особи, такива, каквито сме свикнали да ги виждаме.

8 от най-любопитните правила за красота, които кралските особи трябва абсолютно да спазат

8 от най-любопитните правила за красота, които кралските особи трябва абсолютно да спазат

Строг nude лак за нокти

В британския двор никога няма да видим червен лак, черни нокти или пък ноктопластика. Ноктите трябва да бъдат лакирани в естествени нюанси. Прозрачни емайли, нежни млечно бели нокти или бледо розови такива, това са алтернативите, които имат кралските особи, що се отнася до маникюра. Любимият лак за нокти на кралица Елизабет всъщност е розовият nude.

Строг nude лак за нокти

Винаги къс маникюр

Дължината на ноктите е също толкова важна в Бъкингамския дворец. Маникюрът не може да бъде прекалено дълъг или да има специфична форма. Кралските дами могат да имат само къси и перфектно поддържани нокти.

Винаги къс маникюр

Косата винаги трябва да бъде стилна

Когато става въпрос за оформяне на косата, няма строги правила, които да следваме. Но нещата стоят малко по-различно за представителите на кралското семейство. Косите им трябва да са винаги спретнати и подредени, накратко, подходящи за събитието, на което ще присъстват.

Косата винаги трябва да бъде стилна

Не на белите коси

С изключение на суверена, всички други членове на кралския двор нямат право да излагат на показ белите си коси. Дори Меган Маркъл, която често нарушаваше правилата за красота, винаги се отнасяше с уважение към това правило, свързано с безупречната прическа.

Не на белите коси

Естествен грим на очите

Никога няма да видите прекомерен кралски грим. Например Кейт Мидълтън – тя винаги е толкова естествена. Без прекалено интензивни опушени очи, без силно изявена очна линия, без видими изкуствени мигли. Естествената красота е изразена в нюанси на кафяво и бежаво, с очи, деликатно очертани в по-блед нюанс на черното.

Дълготраен грим, без нужда от корекции

правила за красота

Сияен тен

По същия начин, лицето трябва да изразява свежест и яркост. Следователно прекомерното контуриране е забранено, както и прекалената употреба на руж и хайлайтър, но също и на матираща пудра, която може да втвърди чертите на лицето. Накратко, гримът на лицето трябва да бъде естествен и блестящ.

Сияен тен

А червилото?

Виждали ли сме някога Кейт Мидълтън с ярко червено червило? Не и вероятно никога няма да се случи. Носенето на ярки цветове върху устните е строго забранено. С едно изключение обаче. Кралица Елизабет може да си го позволи.

Всъщност, като голям любител на червилата, кралицата може да ги използва в нюансите, които обича най-много – фуксия и червено. С червено червило сме я виждали през 1952 г. по време на церемонията по коронясването й. Това е и червилото, специално създадено за нея от Clarins, марка, която притежава кралската заповед на кралицата.

А червилото?

Дълготраен грим, без нужда от корекции

И накрая, красотата на кралските особи трябва да бъде дълготрайна, за да бъде винаги безупречна. Гримът и прическата не трябва да се коригират на публични места. Въпреки тази забрана, вероятно сте забелязали Кейт Мидълтън да нанася отново розовия си гланц за устни, а от време на време дори и Нейно Величество, която слага червилото си публично.

Естествен грим на очите - правила за красота

ВИЖТЕ ОЩЕ: Перфектният тоалет на Кейт Мидълтън

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗВЕЗДЕН СТИЛ

Маникюрът на звездите директно от червения килим
Звезден стил20 ЯНУАРИ 2023

Маникюрът на звездите: Директно от червения килим

Сезонът на наградите започна, а знаменитостите стъпват по червения килим по-впечатляващи от всякога.

Джена Ортега: Дивата на Saint Laurent в Париж
Звезден стил19 ЯНУАРИ 2023

Джена Ортега: Дивата на Saint Laurent в Париж

Звездата от „Wednesday“ се появи във френската столица по случай ревютата на мъжка мода, а визията й бе повече от впечатляваща.

Най-красивите визии от Critics’ Choice Awards 2023
Звезден стил17 ЯНУАРИ 2023

Най-красивите визии от Critics’ Choice Awards 2023

От бляскавия тен на Лили Джеймс до огнените устни на Джулия Гарнър, преминавайки през изваяната осанка на Аня Тейлър-Джой, ето ги най-впечатляващите визии от червения килим в Лос Анджелис.

Аутфитът на Хейли Бийбър е любов от пръв поглед
Звезден стил13 ЯНУАРИ 2023

Аутфитът на Хейли Бийбър е любов от пръв поглед

Моделът обожава плетените тоалети, с които се наслаждава по-добре на моментите за почивка, прекарани у дома в компанията на любимите й кучета.