Звезди : Звезден стил07 СЕПТЕМВРИ 2022

Есенният грим на Джиджи и Бела Хадид

Да, двете сестри са толкова различни, що се отнася до избора на есенен грим.

Те са сестри, дефилират на най-известните модни подиуми в света и винаги се отличават с безупречен външен вид. Джиджи и Бела Хадид са IT момичетата на мига.  Въпреки че не е много трудно да забележим колко много си приличат двете, разликите между тях са неоспорими.

Едната блондинка, а другата брюнетка, едната с по-заоблено лице, топли и меки цветове, а другата с по-издължени черти и винаги в студената палитра. Все елементи, които са ни достатъчни да си създадем значително разминаващи се образи помежду им.

Едната блондинка, а другата брюнетка, едната с по-заоблено лице, топли и меки цветове, а другата с по-издължени черти и винаги в студената палитра.

Въпреки че се състои от едни и също ключови елементи – очна линия, бронзант и молив за вежди – гримът на Джиджи и Бела Хадид е предназначен да подчертае особеностите на всяко лице и да придаде една по-различна привлекателност.

Гледайки снимките в Instagram и тези от червения килим, в действителност стилистичните решения на сестрите Хадид са много очевидни. Всъщност Джиджи се фокусира върху изящен и сладък външен вид. Докато сестра й Бела предпочита такъв с нотка на висша мода и лифтинг ефект. Два стила, два начина за носене на грим, но един урок.

Всъщност Джиджи се фокусира върху изящен и сладък външен вид. Докато сестра й Бела предпочита такъв с нотка на висша мода и лифтинг ефект.

Каква е разликата между грима на Джиджи и Бела Хадид?

Типичният отличителен грим на Джиджи се характеризира с извити, но меки вежди, лек контур и очна линия с ефект „сънливи очи“. Но най-интересният елемент от грима й е гладкостта, с която е подчертано лицето й.

Независимо дали става въпрос за коректор или бронзант, всъщност най-голямата сестра предпочита да подчертава чертите на лицето си без да ги извайва прекалено.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от oua_oua33 (@oua_oua33)

Ключов елемент тук е ружът. Целта му е да наблегне на естествената нежност на лицето на Джиджи, в контраст със заострените линии, създадени с очната линия.

Но как да нанесем руж, точно като супермодела? Тайната е в разнасянето на продукта към слепоочията, за да придобием ефект на триизмерност.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Гримът на Бела пък може да се нарече „заострен“. Тук всеки елемент е предназначен да повдигне лицето, като спазва пропорциите му, но също така усъвършенства чертите със скулптуриращ ефект.

В този случай, веждите стават почти права линия, която сякаш сочи към слепоочията. По същия начин, моделът подсилва чувствеността на котешкото си око с воал от матови сенки за очи, преляти нагоре.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Bella 🦋 (@bellahadid)

Това, което е неоспоримо, е отново ролята на контурирането. Бела всъщност използва умело коректор и бронзант, за да създаде сенки, с една единствена цел –  да придаде на лицето си лифтинг ефект.

Последният детайл, разбира се, е ружът. Нанесен само върху скулите, той трябва да се прелива нагоре, засилвайки по-драматичния ефект в грима на Бела Хадид.

Каква е разликата между грима на Джиджи и Бела Хадид?

ВИЖТЕ ОЩЕ: Джиджи Хадид пуска нова линия дрехи

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗВЕЗДЕН СТИЛ

Ким Кардашиян
Звезден стил02 МАЙ 2023

Ким Кардашиян прегръща новите тенденции за прозрачност

Беше ред на инфлуенсърката да въведе изцяло нова концепция за прозрачност в модния свят.

Риана в огнено червено на романтична вечер с A$AP Rocky
Звезден стил26 АПРИЛ 2023

Риана в огнено червено на романтична вечер с A$AP Rocky

Бременна с второто си дете, суперзвездата отново предизвика фурор по улиците на Ню Йорк.

Джена Ортега в стил Coachella
Звезден стил20 АПРИЛ 2023

Джена Ортега в стил Coachella

Готическа, но лятна. Изгряващата актриса не се отказва от тъмните нотки в стила си, отдавайки почит на емблематичната героиня, която я превърна в сензация.

Риана с две прекрасни визии в Париж
Звезден стил19 АПРИЛ 2023

Риана с две прекрасни визии в Париж

Суперзвездата и рапърът A$AP Rocky започнаха седмицата си в Париж. Ход, който подсили спекулациите, че Риана може наистина да присъства на Met Gala на 1-ви май.