Звезди16 СЕПТЕМВРИ 2022

Кралица Елизабет ще бъде погребана до любимия си съпруг Филип

След държавното погребение в Уестминстърското абатство, последният дом на суверена ще бъде параклисът „Сейнт Джордж“ в стените на замъка Уиндзор.

На същото място почива и нейният любим съпруг Филип. Останките на кралица Елизабет ще бъдат положени редом до тези на Филип в кралския трезор под параклиса. Кралицата и съпругът й се ожениха в Уестминстърското абатство на 20 ноември 1947 г., а няколко месеца преди принцът да почине отпразнуваха 73 години брак.

Елизабет се влюбва в принц Филип едва на 18 години. И от този миг тя има очи само за него. Той, от своя страна, винаги спазваше правилото на „трите стъпки назад“ и никога не забравяше кой има тежестта на короната върху главата си. В продължение на седемдесет и три години Филип е „просто моята сила“, както суверенът написа веднага след смъртта му в официалния Instagram акаунт на кралското семейство.

Елизабет се влюбва в принц Филип едва на 18 години.

Любимият на кралица Елизабет наистина бе нейната сила

Дотолкова, че здравето й започна да се влошава веднага след смъртта му през април 2021 г. Последната година и половина станахме свидетели на толкова много признаци.

Кралицата започна да държи все по-често бастуна до себе си, прекара една нощ в болница, пропусна много важни срещи, а освен това по време на честванията по повод платинения си юбилей, тя силно ограничи времето, прекарано на обществени места.

Любимият на кралица Елизабет наистина бе нейната сила

По време на последната си официална поява – при назначаването на новия министър-председател Лиз Тръс в Балморал, Нейно Величество изглеждаше много слаба, с очевидни лилави петна по ръцете си.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от The Royal Family (@theroyalfamily)

Без Филип до себе си, кралицата губеше силите си всеки изминал ден. Но последният им дом отново ще бъде общ и тя ще се озове до любимия си съпруг отново.

Погребението в параклиса „Сейнт Джордж“ в понеделник, 19-и септември, ще бъде предшествано от кратък погребален ритуал, на който ще присъстват около 800 души. След това е планирана друга, много по-интимна церемония, която ще събере за последен път кралското семейство около суверена.

Без Филип до себе си, кралицата губеше силите си всеки изминал ден.

А в 19:30 ч. ковчегът на кралица Елизабет ще бъде поставен в кралския трезор на параклиса. Там, освен любиммият й Филип, почиват също родителите на Елизабет, крал Джордж VI, починал през 1952 г., кралицата майка, починала през 2002 г., както и нейната сестра принцеса Маргарет, която също почива през 2002 г.

А в 19:30 ч. ковчегът на кралица Елизабет ще бъде поставен в кралския трезор на параклиса.

 ВИЖТЕ ОЩЕ: Тайните за дълголетие на кралица Елизабет II

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗВЕЗДИ

Брад Пит и Джордж Клуни се събират отново за „Wolves“
Горещи новини27 ЯНУАРИ 2023

Брад Пит и Джордж Клуни се събират отново за „Wolves“

След 15 години актьорът от „Вавилон“ отново дели снимачната площадка с колегата си от „Ocean’s Eleven“.

Какво знаем за Люсиен Лависконт от TikTok?
Горещи новини27 ЯНУАРИ 2023

Какво знаем за Люсиен Лависконт от TikTok?

Актьорът се превърна в една от най-актуалните теми в социалните мрежи, откакто се появи във втори сезон на „Emily in Paris“.

Среща с Андрю Гарфийлд: Само ако сте правилната зодия
Горещи новини27 ЯНУАРИ 2023

Среща с Андрю Гарфийлд: Само ако сте правилната зодия

На червения килим на наградите Златен глобус актьорът сподели, че е истински фен на астрологията.

Кая Гербер има какво да ни каже
Горещи новини27 ЯНУАРИ 2023

Кая Гербер има какво да ни каже

21-годишният модел изрази своето мнение по все по-актуалния дебат на тема „nepo baby“.