Звезди09 СЕПТЕМВРИ 2022

Истинската любов между кралица Елизабет и принц Филип

Една история, продължила цял живот – 80 годишната любов между кралицата и Филип.

Добре изглеждащ, много рус, висок и атлетичен, принцът на Гърция впечатли младата принцеса, известна тогава като Лилибет, докато играе тенис в колежа по време на първата им „организирана“ среща.

Преди това няколко пъти са участвали в едни и същи събития, като например сватбата през 1934 г. на братовчедката на Филип, принцеса Марина, по-късно херцогиня на Кент, с чичото на принцеса Елизабет, принц Джордж, херцог на Кент, и след това коронацията на Джордж VI през 1937 г.

Филип тогава е на 18 години, а Лилибет едва на 13 годишна възраст.

Първата им официална среща се осъществява в Дартмут, когато крал Джордж VI и съпругата му Елизабет посещават военноморския колеж с двете си дъщери – Елизабет и Маргарет. Филип тогава е на 18 години, а Лилибет едва на 13 годишна възраст. Е, от юли 1939 г. те започват да поддържат редовна комуникация като се срещат само няколко пъти.

Защото кралица Елизабет имаше само една голяма любов

Суверенът почина на 96-годишна възраст на 8 септември 2022 г. , а сърцето й цял живот е било за нейната голяма и единствена любов – Филип Маунтбатън. Роден като принц Филип на Гърция и Дания, който по-късно става херцог на Единбург, той бе съпругът на най-дълго живелия британски суверен.

От 1939 г. нататък двамата винаги си кореспондират, подкрепяни от чичото на Филип, лорд Маунтбатън, първият поддръжник на техния съюз. Но нещата между тях стават сериозни едва след войната.

Защото кралица Елизабет имаше само една голяма любов

Когато Филип е поканен в Балморал през лятото на 1946 г. , веднага става ясно, че Елизабет е влюбена. Двамата сключват неофициален годеж това лято, но официалното обявяване е отложено, до настъпването на момента, в който принцеса Елизабет навършва 21 години и се завръща от кралската обиколка в Южна Африка.

Тогава Филип кандидатства за британско гражданство и става натурализиран британски поданик през февруари 1947 г., отказвайки се от гръцката си кралска титла.

Филип кандидатства за британско гражданство

Официалният годеж е обявен във Великобритания на 10 юли 1947 г., точно преди 73 години

Преди цял един живот. Историческата сватба е отпразнувана на 20 ноември 1947 г. в тържественото Уестминстърско абатство в Лондон и за пръв път е излъчена по телевизията.

Тя бе 21-годишна принцеса, а той 26-годишен морски офицер. Бяха изминали едва две години от края на Втората световна война и кралският брак имаше силна символична стойност – полагане на основите за бъдещето на държавата, демонстрирайки воля.

Официалният годеж е обявен във Великобритания на 10 юли 1947 г., точно преди 73 години

На церемонията присъстваха всички управляващи по света, хиляди хора излизат по улиците и площадите на Лондон тогава, за да видят новата кралска двойка. След кралската сватба Елизабет и Филип се местят в Кларънс Хаус, Лондон, където сега живеят Чарлз и Камила.

Първото им дете, Карло, е родено през ноември 1948 г., последвано от Анна през 1950 г., Андреа през 1960 г. и Едуард през 1964 г. Междувременно Елизабет се качва на трона под името Елизабет II.

Кралицата винаги е говорела за принц Филип с голяма обич

Всяко нейно изречение започваше с думите „съпругът ми и аз“, определяйки го като „моята сила“, той винаги е уважавал „трите стъпки назад“, като винаги е давал да се разбере, че тя е тази, която държи короната.

Кралицата винаги е говорела за принц Филип с голяма обич

Кралицата е заета със служебния си живот, докато Филип е ангажиран да образова децата си. Той е неспокоен, решителен и остър, а тя предпазлива, строга и решителна. Филип винаги е бил „тоягата, за която човек се хваща по време на трудност“.

Заедно те посещават всяко кътче на бившите колоннии и извън тях, срещат се с най-важните лидери на планетата, участват във всякакъв вид откриване. Тя е вярна на костюмите в пастелени тонове, а него често виждахме в пълна униформа.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Vanity Fair (@vanityfair)

Кралица Елизабет II и Филип са имали толкова много общи разбирания

Художествени колекции, пикници на шотландски ливади, един и същи любим ликьор…. Принцът винаги е успявал да разсмее Лилибет. Както в деня на коронацията, когато той и прошепва: „Ама откъде взе тази шапка?“

Двамата дори „празнуваха“ последната си годишнина в Уиндзор в изолация, поради изискванията на пандемията. Кралица Елизабет и принц Филип вече бяха свикнали да живеят далеч един от друг. Но 2020 г. всъщност се оказа много пълноценна за връзката им, тъй като прекарваха много повече време заедно.

Кралица Елизабет II и Филип са имали толкова много общи разбирания

След оттеглянето си от обществения живот през 2017 г., Филип живееше през по-голямата част от годината в Сандрингам, докато кралицата продължи да държи редиците от Бъкингамския дворец. Тя се присъединява към него само през ваканциите.

Предаността на принц Филип към жената до него винаги е била повече от ясна. Дори неговият първи личен секретар Майкъл Паркър, приятел от флота, разкрива: „В деня, когато ми предложи работа, той ми сподели, че първата, втората и дори последната му работа винаги е била да не я разочарова.“

След толкова силна и достойна любов, остава само да се надяваме, че те са отново заедно на едно по-добро място.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Vanity Fair (@vanityfair)

ВИЖТЕ ОЩЕ: Защо крал Чарлз все още няма да носи корона?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗВЕЗДИ

Брад Пит и Джордж Клуни се събират отново за „Wolves“
Горещи новини27 ЯНУАРИ 2023

Брад Пит и Джордж Клуни се събират отново за „Wolves“

След 15 години актьорът от „Вавилон“ отново дели снимачната площадка с колегата си от „Ocean’s Eleven“.

Какво знаем за Люсиен Лависконт от TikTok?
Горещи новини27 ЯНУАРИ 2023

Какво знаем за Люсиен Лависконт от TikTok?

Актьорът се превърна в една от най-актуалните теми в социалните мрежи, откакто се появи във втори сезон на „Emily in Paris“.

Среща с Андрю Гарфийлд: Само ако сте правилната зодия
Горещи новини27 ЯНУАРИ 2023

Среща с Андрю Гарфийлд: Само ако сте правилната зодия

На червения килим на наградите Златен глобус актьорът сподели, че е истински фен на астрологията.

Кая Гербер има какво да ни каже
Горещи новини27 ЯНУАРИ 2023

Кая Гербер има какво да ни каже

21-годишният модел изрази своето мнение по все по-актуалния дебат на тема „nepo baby“.