Звезди09 СЕПТЕМВРИ 2022

Защо крал Чарлз все още няма да носи корона?

Съобщението, обявяващо смъртта на кралица Елизабет II, идва паралелно с новината за нов крал. Това е Чарлз III, най-големият син на Нейно Величество, който вече е суверен.

Кралицата почина и преходът е незабавен. Принц Чарлз трябва да се превърне в крал. Чарлз III преминава по пътя на майка си, преди да се възкачи на трона. Той се превърна от наследник на кралската титла в новия крал на Великобритания. За короната обаче се изисква време.

Съобщението, обявяващо смъртта на кралица Елизабет, го определя като крал с два реда: „Кралицата почина в мир този следобед в Балморал. Кралят и кралицата ще останат тази нощ в Балморал и ще се върнат в Лондон утре.“

Така че Чарлз вече е крал, тъй като такъв е уставът. Както вероятно знаете, кралица Елизабет се възкачи на престола веднага след смъртта на Джордж VI, въпреки че дори не беше в Англия по това време. Както се случи и при нея, коронясването ще се официализира след месеци, може би дори година.

Ангажименти за новия крал обаче ще има още в дните след смъртта на майка му. Завръщането на Карло в Лондон е необходимост, тъй като трябва да се осъществи среща с премиера, а след това ще бъде изнесена специална реч пред нацията.

Така че Чарлз вече е крал, тъй като такъв е уставът.

Вече станахме свидетели и на първото съобщение от новия крал Чарлз

„Смъртта на моята любима майка, Нейно Величество кралицата, е момент на дълбока тъга за мен и всички членове на семейството ми“, написа крал Чарлз. „Ние дълбоко скърбим за кончината на един ценен суверен и много обичана майка. Знам, че загубата й ще бъде дълбоко почувствана в цялата страна, Кралствата и Британската общност, както и от безброй хора по света.“

А след това добави още: „По време на този траурен период и промяна, моето семейство и аз ще бъдем утешавани от уважението и дълбоката привтрзаност, с които кралицата живя.“

Новият крал трябва да посети всички парламенти на Обединеното кралство: Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия. Планът предвижда дори последната стъпка от погребението на кралицата. Нейният най-голям син трябва да посипе шепа пръст върху ковчега й в знак на почит.

Чарлз е крал, но не носи корона

Той има всички права и задължения на суверена. Държавните документи стигат до него в онази червена кутия, виждана толкова пъти във филми и сериали. Да, Чарлз III вече притежава всички представителни задължения, които принадлежаха на неговата майка.

Чарлз е крал, но не носи корона

Той няма корона, тъй като не сме станали свидетели на официална церемония по коронясването. Но това е една радостна вест и ще бъде дистанцирана от смъртта на кралица Елизабет. И това е напълно разбираемо.

Периодът на траур по предходния суверен може да продължи до една година. В този период Чарлз ще управлява без корона, както направи Едуард VIII преди да абдикира.

Чарлз ще управлява без корона

Чарлз III няма намерение да абдикира, въпреки популярността на сина си

Той възнамерява да царува и ще направи това, за което се е готвил цял живот. Коронацията му ще се проведе в Уестминстърското абатство. Чарлз ще бъде 40-тият крал, коронясан там.

Короната , която тежи повече от два килограма, датира от 1661 г. и ще му бъде връчена от архиепископа на Кентърбъри. Чарлз ще бъде помазан, ще се закълне и ще получи скиптър и глобус, така както трябва да се случи цялата церемония. Вече той е главата на британската общност.

Чарлз III няма намерение да абдикира, въпреки популярността на сина си

Да, принц Уилям има официална роля на наследник на британския трон, след като прекара 40 години като втори по линията на наследяване на престола. Но той не става автоматично принц на Уелс – титла, която се дава като подарък от управляващия монарх. Въпреки това, той и съпругата му стават херцози на Корнуол. Втори по ред вече ще бъде големият им син – Джордж, който в момента е на 9 години.

Да, принц Уилям има официална роля на наследник на британския трон

ВИЖТЕ ОЩЕ: Последно сбогом с кралица Елизабет

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗВЕЗДИ

Дженифър Лопес споделя любопитни тайни за личния си живот
Горещи новини05 МАЙ 2023

Дженифър Лопес споделя любопитни тайни за личния си живот

Наскоро звездата разкри повече за своите близнаци Макс и Еме в телевизионно шоу.

Шакира е щастлива в Маями
Горещи новини05 МАЙ 2023

Шакира е щастлива в Маями

Почти година след раздялата си с Жерар Пике, Шакира изглежда си върна желанието за живот.

Приянка Чопра и Ник Джонас
Горещи новини05 МАЙ 2023

Приянка Чопра и Ник Джонас: Любовна история на червения килим

Прожекцията на най-новия филмов проект на индийската актриса се състоя тази сряда, 3-ти май в Ню Йорк.

Met Gala 2023
Горещи новини04 МАЙ 2023

Когато срещнеш повече от един бивш на Met Gala 2023

Звездното събитие се превърна в доста стресираща вечер за няколко знаменитости.