Звезди15 СЕПТЕМВРИ 2022

Крал Чарлз III е наследник на кралските бижута

Новият суверен ще управлява безценната съкровищница на кралица Елизабет II.

При кого ще отидат всички безценни бижута на любимата британска кралица? Заедно със съдбата на коргитата, след смъртта на монарха, това е един от най-често задаваните въпроси в социалните мрежи.

Всъщност суверенът е известен не само с неподражаемия си стил, стъпващ върху отличаващите се цветове, палта и шапки, но и с невероятната си лична колекция от бижута, показвана в продължение на 70-годишното й управление.

При кого ще отидат всички безценни бижута на любимата британска кралица?

Наследството, което може да наречем неоценимо, е наследено от Чарлз III със смъртта на майка му. Диадеми, брошки, обеци, гривни и огърлици, подарени на дълголетния монарх за специални поводи като сватбата й с принц Филип, раждането на децата й, коронацията и многобройните държавни посещения, към които се прибавят и годишнини, подаръци от асоциации и организации, които кралицата председателства.

Наследството, което може да наречем неоценимо, е наследено от Чарлз III със смъртта на майка му.

Правило, въведено през 1993 г., освобождава суверена от плащането на данък върху наследството, който е доста висок в Обединеното кралство, но не освобождава останалите наследници от задължения към британските данъчни власти.

Следователно крал Чарлз III трябва да управлява бижутата от колекцията на майка си

Следователно крал Чарлз III трябва да управлява бижутата от колекцията на майка си

Съкровищницата ще бъде управлявана от новия крал. Много от предметите в тази кралска колекция са толкова скъпи, че дори не може да им бъде поставена равностойна оценка в наши дни.

Множество комплекти, например, биха могли да се съберат в кралска колекция. И това ще бъде чудесна новина за всички любители на бижутата. На цената на входен билет те ще имат възможността да се насладят на гледката от диаманти, изумруди и рубини, истински кралски шедьоври.

Съкровищницата ще бъде управлявана от новия крал.

Първата дама, която ще спечели от всичко това, ще бъде Камила. Предвид вкусовете и стила на суверенната съпруга е лесно да предположим, че съвсем скоро ще имаме възможността да я видим с някои от най-ценните бижута на Елизабет II. Освен това, всички добре знаем, че тя обича да изпраща специални съобщения чрез скъпоценностите си, закачени най-често на палтата й.

Първата дама, която ще спечели от всичко това, ще бъде Камила.

Същото важи и за Кейт. Новата принцеса на Уелс ще бъде следващата дама от кралското семейство, която ще има възможността да се порадва на безценните бижута.

Вероятно ще отнеме известно време, преди жените от къщата Уиндзор да започнат да носят бижутата от кралските хазни, особено тези от тях, свързани с фигурата на кралица Елизабет II.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ще пристигнат ли Арчи и Лилибет в Обединеното кралство?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗВЕЗДИ

Måneskin не спечелиха Грами
Горещи новини07 ФЕВРУАРИ 2023

Måneskin не спечелиха Грами

Наградата в категорията „Нов артист“ отиде при джаз певицата Самара Джой.

Black Eyed Peas за раздялата си с Фърги
Горещи новини07 ФЕВРУАРИ 2023

Black Eyed Peas за раздялата си с Фърги

От три години групата има новa певица – младата J. Rey Soul. Защо обаче напусна Фърги?

Флорънс Пю знае как да привлече вниманието на червения килим
Звезден стил07 ФЕВРУАРИ 2023

Флорънс Пю знае как да привлече вниманието на червения килим

Популярната актриса присъства на филмовите награди на Critics' Circle, които се проведоха в Лондон и отново събра погледите с външния си вид.

Тейлър Суифт и най-красивите обеци на наградите Грами
Звезден стил07 ФЕВРУАРИ 2023

Тейлър Суифт и най-красивите обеци на наградите Грами

Няма съмнение, че синята визия на певицата бе препратка към заглавието на нейния албум „Midnights“.