Остин Бътлър се превъплъщава в Елвис

Американският актьор ще бъде кралят на рокендрола в новия биографичен филм за Елвис!

Справянето с тази толкова трудна роля на Елвис Пресли е изключително плашещо предизвикателство. Има милиони фенове, които ще наблюдават и критикуват всяко движение и грешна стъпка. Множество актьори са се опитвали да играят краля в продукции на големия и малкия екран. Малка част от тях са Дон Джонсън, Майкъл Шанън и Дейвид Кийт.

Сега 30-годишният актьор на име Остин Бътлър ще се заеме с тази тежка задача. Той е най-известен с ролята си в „Имало едно време… в Холивуд“. Упоритият актьор бе избран от режисьора Баз Лурман. Доста се коментира, че това няма да бъде типичния биографичен филм в конвенционалния смисъл на жанра. Очаква се да видим по-малко за Пресли и повече за цената на славата. Остин определено иска да бъде забелязан. Запомнете, този актьор е тук за Оскар!

Остин Бътлър като Елвис

В новия филм на Лурман, младият актьор е изправена пред огромно предизвикателство.

Той трябва да предаде енергията на най-широко имитирания и пародиран мъж на всички времена. Какво по-сложно от това?

Остин приема ролята си сериозно и ще видим как той успява да овладее гласа на Елвис, стила и движенията му, за да създаде едно от най-забележителните изпълнения на годината!

„Голямата ми цел от самото начало не беше да се превърна в негова карикатура“, каза младият актьор.  Гледайки интервюта в интернет пространството, особено тези, които са заснети в по-близък период до края на продукцията. Ще  забележите как елементи от гласа не Елвис все още са останали с Бътлър. Този глас е най-разпознаваемият за всички времена и безспорно е бил най-голямото предизвикателство за Бътлър.

„Чувах го да казва определена дума и просто изрязвах тази част за себе си, за да знам как е изрекъл тази дума“, спомня си калифорниецът. „Създадох свой собствен образ за това как той казва всяка дума и за начина, по който използва музикалността в гласа си“.

Елвис Пресли

Остин Бътлър споделя, че е разгледал всяка съществуваща информация – от уеб архиви, видеоклипове в YouTube и до други достъпни онлайн ресурси.

За да усвои ритъма на гласа на Пресли, той дори се обръща към специализиран треньор в тази сфера.

Нека кажем малко и за музиката на филма. Гласът на Бътлър е използван за ранния живот на Елвис, за песни като „Blue Suede Shoes“, „Heartbreak Hotel“ и „Hound Dog“. „Музиката винаги е била част от живота ми,  но винаги е много лична за мен“, казва 30 годишният актьор. „Това беше моята собствена форма на  терапия. Знаех, че певческият апсект на ролята ще бъде нещо, за което наистина исках да дам всичко, което трябваше.“

Остин като Елвис

А що се отнася до танцувалната част, Бътлър е работил с различни танцови стилове, за да открие своите Елвис движения – от прочутото изпъване на върха на пръстите на краката, до малките му странности. “Мускулите Ви се уморяват доста и трябва да изградите издържливост. Тялото ми все още усеща напрежението“, каза още той.

Филмът ще ни предложи много различни усещания. Очаква се да бъде прекрасно олицетворение на Елвис Пресли в различните епохи, както и поглед върху предизвикателствата на живота и кариерата, през които е преминавал. Той също така предоставя по-внимателен прочит върху образа на мениджъра, който манипулира артиста повече от две десетилетия. Остин Бътлър ще ни представи няколко абсолютно невероятни концертни сцени, които ще ни накарат да се чувстваме като на истински концерт на Елвис! Нямаме търпение да видим тази сензация!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Това са новите звезди на модния подиум

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Джорджина Родригес в Катар: Между плажовете и изложбите
Горещи новини08 ДЕКЕМВРИ 2022

Джорджина Родригес в Катар: Между плажовете и изложбите

Моделът кацна в емирството преди няколко дни заедно с петте си деца и сестра си.

Уилям и Кейт с нови невиждани досега кадри от наградите Earthshot
Горещи новини08 ДЕКЕМВРИ 2022

Уилям и Кейт с нови невиждани досега кадри от наградите Earthshot

От двореца Кенсингът публикуваха серия от черно-бели снимки на принца и принцесата, направени в Бостън. Сплотени и усмихнати, двамата изглежда изпращат ясно послание към херцозите на Съсекс.

Катрин Зита-Джоунс ръка за ръка със сина си
Горещи новини08 ДЕКЕМВРИ 2022

Катрин Зита-Джоунс ръка за ръка със сина си

Актрисата и нейният син Дилън Майкъл Дъглас присъстваха на премиера в Лос Анджелис.

Хилари Дъф ни споделя за минали хранителни разстройства
Горещи новини08 ДЕКЕМВРИ 2022

Хилари Дъф ни споделя за минали хранителни разстройства

Актрисата разсъждава върху труден период от миналото си в австралийското списание „Women’s Health“.