Най-добрите и най-лошите моменти от Оскари 2023

От изкуплението на Брендън Фрейзър до монолога на Джими Кимъл през изпълнението на Лейди Гага и сълзите на Джейми Лий Къртис, ето какво ще запомним от тази емблематична нощ.

Вечерта на Оскарите се превърна в първата церемония, състояла се без наличието на червен килим. Решение, взето от Академията, целяща да демонстрира, че този път няма да има кръвопролития.

Без шамари, излъчени на живо, без пликове, отворени в неподходящия момент и дори без Уил Смит наоколо.

Вечерта на Оскарите се превърна в първата церемония, състояла се без наличието на червен килим. Решение, взето от Академията, целяща да демонстрира, че този път няма да има кръвопролития.

95-ите Оскари преминаха гладко под дирижирането на Джими Кимъл

Филмът „Всичко навсякъде наведнъж“ грабна цели седем статуетки, включително тези за най-добър филм и най-добри актьори в лицата на Мишел Йео, Ке Хуи Куан и Джейми Лий Къртис.

Церемонията бе сравнително предсказуема на фона на тази от 2022 г., като малко моменти се отличиха като по-запомнящи се.

95-ите Оскари преминаха гладко под дирижирането на Джими Кимъл

Разбираме колко е важно за Холивуд да се осъществи контрол върху интерпретирането на случките, но най-добрите моменти, които Оскарите ни дадоха през последните тридесет години, бяха именно непредвидените.

Е, нека все пак отбележим най-важните моменти от бляскавата холивудска вечер.

Монологът на Джими Кимъл

„Казват, че Холивуд няма повече идеи и може би това е отчасти вярно, като се има предвид, че тази година Спилбърг направи филм за себе си“, това бе един от най-отличаващите се пасажи от първоначалния монолог на водещия на Оскари 2023.

Джими Кимъл, обаче, като че ли спазваше определени норми, органичавайки се до това да сподели на публиката, че ако случилото се със Смит и Рок през 2022 г. се повтори, той ще трябва „да не прави абсолютно нищо“.

Монологът на Джими Кимъл

Емоцията на Ке Хуи Куан

Това бе и един от най-искрените и жизнени моменти. Чувството, което обхвана актьора по време на речта му за приемане на приза за най-добър поддържащ актьор, бе наистина чаровно.

След като целуна статуетката и избухна в сълзи, първите думи на Куан бяха посветени на майка му: „Тя е на 84 години и гледа телевизия… Току-що спечелих Оскар“, коментира актьорът, преди да си припомни миналото си в бежанския лагер и да сподели, че никога не е спирал да вярва в американската мечта.

Емоцията на Ке Хуи Куан

Отмъщението на Джейми Лий Къртис

„Дори и да ме виждате сама на тази сцена, не съм, защото имам стотици невероятни хора около мен“, коментира емоционално звездата по време на речта си за първия Оскар в кариерата си, спечелен благодарение на ролята, която получава във „Всичко навсякъде наведнъж“.

„Искам да посветя тази награда на моя красив съпруг, на дъщерите ни, на сестра ми Кели, на всички, които подкрепяха жанровите филми, които съм правила през годините, както и на майка ми и баща ми. Спечелих Оскар“, каза гордо Къртис.

Сигурни сме, че Тони Къртис и Джанет Лий се гордеят с нея, където и да са.

Отмъщението на Джейми Лий Къртис

Изпълнението на Лейди Гага

Според спекулации, не се очакваше звездата да се включи с изпълнение на сцената на Оскари 2023, защото е била твърде заета с ролята си на снимачната площадка на „Joker: Folie à Dieux“.

Въпреки това Гага успя да ни подари красиво изпълнение на „Hold My Hand“, песента към саундтрака на „Top Gun: Maverick“.

Със сива тениска, скъсани панталони и съвсем лек грим, певицата ни демонстрира, че външният вид е нищо, когато притежаваш талант като нейния.

Магаре на сцената

Това определено бе най-сладкият момент от вечерта. Магарето от „Island Spirits“, подценения филм на Мартин Макдона, се появи на сцената, редом до Джими Кимъл.

Магаре на сцената

Прераждането на Брендън Фрейзър

Откакто го видяхме на филмовия фестивал във Венеция, тайничко се надявахме актьорът да спечели Оскар за „The Whale“ и той го направи.

„Изключително съм благодарен на Дарън Ароновски, че ми даде шанс да се спася с „The Whale“. Да имаш сърце като на кит е важно, защото по този начин е възможно да надникнем в душите си. Аз го направих и беше прекрасно да стигна до тук“, обясни Фрейзър.

Прераждането на Брендън Фрейзър

„Започнах да работя в киното преди 30 години. Нещата не винаги вървяха добре, имаше нещо, което не можех да оценя, но сега съм тук и получавам това огромно признание. Не е лесно да се върна на повърхността, но има хора, които ми позволиха да го направя… като моите деца и моя мениджър.“

Красивите заместнички на Уил Смит

По правило Уил Смит трябваше да връчи Оскар за най-добра актриса, но Джесика Частейн и Хали Бери заеха неговото място.

Красивите заместнички на Уил Смит

Все пак малко съжаляваме… Това щеше да бъде чудесен начин да оживят церемонията и да покажат, че дори Холивуд знае как да прощава.

Речта на Мишел Йео

В крайна сметка, с цялото ни уважение към Кейт Бланшет, Оскарът за най-добра актриса на 2023 г. отиде при Мишел Йео за „Всичко навсякъде наведнъж“.

Речта на Мишел Йео

„Благодаря на всички момчета и момичета, които ме гледат в момента. Тази награда е олицетворение на надеждата и възможност да ви покажа, че мечтите се сбъдват. А на дамите би искала да кажа: Не им позволявайте никога да ви казват, че сте преминали определена възраст“, пошегува се Йео, която отправи посвещение към „всички майки по света, защото те са нашите супергерои“.

Акрисата всъщност влиза в историята като първата азиатка, която печели Оскар за най-добра актриса.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Оскари 2023: Големите победители

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Дженифър Лопес споделя любопитни тайни за личния си живот
Горещи новини05 МАЙ 2023

Дженифър Лопес споделя любопитни тайни за личния си живот

Наскоро звездата разкри повече за своите близнаци Макс и Еме в телевизионно шоу.

Шакира е щастлива в Маями
Горещи новини05 МАЙ 2023

Шакира е щастлива в Маями

Почти година след раздялата си с Жерар Пике, Шакира изглежда си върна желанието за живот.

Приянка Чопра и Ник Джонас
Горещи новини05 МАЙ 2023

Приянка Чопра и Ник Джонас: Любовна история на червения килим

Прожекцията на най-новия филмов проект на индийската актриса се състоя тази сряда, 3-ти май в Ню Йорк.

Met Gala 2023
Горещи новини04 МАЙ 2023

Когато срещнеш повече от един бивш на Met Gala 2023

Звездното събитие се превърна в доста стресираща вечер за няколко знаменитости.