Къде свършва Джон Сноу и започва Кит Харингтън?

Актьорът говори за “Игра на тронове”, за модата, за остаряването и за новия си филм, в който играе хомосексуалист

След по-малко от месец сагата “Игра на тронове” приключва завинаги. Какво ще се случи с Джон Сноу? А с Кит Харингтън?

Пред Esquire британският актьор, роден през 1986 г., говори за новия си проект – филм, в който ще играе хомоксексуалист. Кит говори още за Джон Сноу, за решението си да стане актьор, за отношението си към модата и за любовта. И изненадващо или не споделя, че харесва жени, които имат бръчки.

Къде свършва Джон Сноу и започва Кит Харингтън?
Никога не съм се чувствал, сякаш съм се превърнал в Джон Сноу. Има ясна граница между нас, но очевидно има и прилики. Джон е добър човек, благороден дух, който в крайна сметка се стреми към равновесие и спокойствие, точно като мен. Независимо от това, ако играеш една роля в продължение на девет години, трябва да направиш така, че да не останеш завинаги заклещен в нея.

Къде свършва Джон Сноу и започва Кит Харингтън?

Ти и той все пак се влюбихте в една и съща жена. Как се случи това?
По време на трите седмици, прекарани в Исландия, когато снимахме втория сезон, Джон загуби репутацията си на суров герой и се влюби в Игрит (актрисата Роуз Лесли, за която Харингтън се ожени през юни 2018-а – бел.ред.), същото се случи и с мен. Северното сияние свърши останалата част от работата (смее се).

Винаги ли си знаел, че ще бъдеш актьор?
Имаше период, в който си мислех, че ще стана журналист, бях убеден, че актьорската игра може да ми бъде само хоби. Много ме впечатляваше работата на военните репортери. Любимият ми такъв е един англичанин от Channel 4, който по някакво странно стечение на обстоятелства се казва точно Джон Сноу (смее се). Исках да бъда като него, а всъщност станах един друг Джон Сноу, който върти меч. Продуцентите на сериала видяха нещо в мен, а аз с малко помощ от тях осъзнах, че да си актьор всъщност е едно прекрасно занимание.

Каква е връзката ти с модата?
Бих казал, че добре се разбираме с нея. Харесва ми класическият мъжки стил. Обичам да нося черно, естествено комбинирано с цветни акценти и някой оригинален аксесоар. Харесвам правените по поръчка официални костюми и вниманието към детайлите, в което се кълнат техните шивачи. Казват, че модата преминава, но стилът остава – придържам се към това мото.

Никой не хареса новия Джон Сноу

Къде свършва Джон Сноу и започва Кит Харингтън?

Остаряването притеснява ли те?
Не, изобщо. Гледам на него като на естествен процес, който е съпроводен с трупане на важен житейски опит. Бръчките ми харесват – и върху лицата на мъжете, и върху тези на жените. Те са съвсем нормален белег за това, в кой етап от живота се намираш.

Можеш ли да ни кажеш нещо за новия ти филм, режисиран от Ксавие Долан?
Това е историята на една телевизионна звезда, която крие своята хомосексуалност и живее двойствен живот, поддържайки кореспонденция със свой фен в Англия, пред когото споделя страховете си. Действието във филма се развива преди почти десетилетие и повдига въпроса дали един актьор, който е съвсем открито гей, може да бъде избран да играе супергерой в холивудска продукция? Казва се „Смъртта и животът на Джон Ф. Донован” и е първият филм на Ксавие Долан на английски език. Ксавие е много елегантен режисьор и фантастичен разказвач. За да изиграя тази роля на супергерой от телевизионен сериал, ме накара да гледам, дръж се здраво, за да не паднеш – „Розуел”! Да, точно онзи тийнейджърски телевизионен сериал от 90-те, който всъщност е леко идиотски. Но новият ми филм е важен, защото засяга проблемите на мъжествеността и хомосексуалността във филмовия бизнес. За съжаление, изглежда, че двете неща не могат да съжителстват в една и съща филмова роля. Бих се радвал някой ден да видя супергерой на екрана, който да има годеник вместо годеница. Не мислиш ли, че е дошъл моментът?

Емилия Кларк е преживяла две мозъчни аневризми

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Световното турне на Måneskin идва с пълни сили
Горещи новини20 МАРТ 2023

Световното турне на Måneskin идва с пълни сили

След „Loud Kids Tour“, Дамяно, Виктория, Итън и Томас се готвят да кацнат в Япония, Канада и Съединените щати с „RUSH! World Tour“, първото им световно турне.

Децата на знаменитостите, които придружиха родителите си на Оскари 2023
Горещи новини17 МАРТ 2023

Децата на знаменитостите, които придружиха родителите си на Оскари 2023

Това 95-о издание на емблематичната церемония ни показа децата на известните личности, които дефилираха по „червения килим“ в подкрепа на своите популярни родители.

Какво знаем за последния десети филм на Куентин Тарантино?
Горещи новини17 МАРТ 2023

Какво знаем за последния десети филм на Куентин Тарантино?

Заедно ще открием какво е заглавието, както и какъв е филмовият проект, който ще сложи точка в кариерата на режисьора на „Kill Bill“.