Звезди19 СЕПТЕМВРИ 2022

Доверените дами до кралица Елизабет II

По време на 70-годишното си управление, кралицата винаги е разчитала както на своята „скала“ Филип, така и на малка група от доверени дами, на които е вярвала сляпо.

Кралица Елизабет винаги е предпочитала да бъде обградена с надеждни хора, на които може да има безпрецедентно доверие. Тя се допитва до най-доверените си хора през цялото си 70-годишно управление и още повече през последните месеци, след смъртта на най-доверения си съветник, нейният съпруг Филип.

При избора си на пазители на доверието, тя почти винаги даваше предимство на дамите. А те отвръщаха на уважението, като винаги стояха плътно до нея и й гарантираха абсолютна лоялност. Когато все още бе принцеса, в действителност Елизабет вкуси горчивината на разочарованието. Тогава нейна доверена близка на име Марион Крауфорд бе продала дворцови тайни на пресата.

При избора си на пазители на доверието, тя почти винаги даваше предимство на дамите.

Но реакцията на майка й, тогавашната кралица Елизабет, бе светкавична. Тя прогонва въпросната дама от кралския двор завинаги и това се превръща в урок за суверена. Откакто кралицата, която всички познаваме, заема трона винаги се е доверявала на хора, които доказаха, че ще бъдат доверени и лоялни до край.

Кои всъщност са доверените дами до кралицата?

Сред тях, разбира се, са жените от семейството й. На първо място – майка й, нейният модел за подражание, заедно с принцеса Маргарет, която е прекарала целия си живот в служба на сестра си и на короната.

Кои всъщност са доверените дами до кралицата?

Отношенията между двете сестри винаги са били буйни, но с напредване на възрастта и с разликата в живота, подходът им една към друга се смекчава, а принцесата показва още повече своята лоялност към кралската корона. Нейната смърт през 2002 г., същата година, в която почива и тяхната майка, бе тежък удар за Нейно Величество.

За да я подкрепят, до нея бяха лейди Сара Чато, дъщеря на Маргарет, към която кралицата бе особено привързана, и преди всичко Анна. Именно тя много прилича на баща си, но винаги е споделяла с майка си страстта към конете, природата и живота в провинцията. Както и лоялността към кралската корона. Връзката им е определяна като ледена, но самата принцеса винаги е отхвърляла тези спекулации.

Именно тя е тази, която Нейно Величество искаше до себе си през последните няколко часа от живота си. Така се и случи, принцеса Анна я придружи в последния й земен път.

За да я подкрепят, до нея бяха лейди Сара Чато, дъщеря на Маргарет, към която кралицата бе особено привързана, и преди всичко Анна.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кралица Елизабет ще бъде погребана до любимия си съпруг Филип

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗВЕЗДИ

Брад Пит и Джордж Клуни се събират отново за „Wolves“
Горещи новини27 ЯНУАРИ 2023

Брад Пит и Джордж Клуни се събират отново за „Wolves“

След 15 години актьорът от „Вавилон“ отново дели снимачната площадка с колегата си от „Ocean’s Eleven“.

Какво знаем за Люсиен Лависконт от TikTok?
Горещи новини27 ЯНУАРИ 2023

Какво знаем за Люсиен Лависконт от TikTok?

Актьорът се превърна в една от най-актуалните теми в социалните мрежи, откакто се появи във втори сезон на „Emily in Paris“.

Среща с Андрю Гарфийлд: Само ако сте правилната зодия
Горещи новини27 ЯНУАРИ 2023

Среща с Андрю Гарфийлд: Само ако сте правилната зодия

На червения килим на наградите Златен глобус актьорът сподели, че е истински фен на астрологията.

Кая Гербер има какво да ни каже
Горещи новини27 ЯНУАРИ 2023

Кая Гербер има какво да ни каже

21-годишният модел изрази своето мнение по все по-актуалния дебат на тема „nepo baby“.