Online Shopping : Мода23 МАЙ 2020

Victoria’s Secret ще затвори една четвърт от своите магазини в Америка и Канада

Пандемията нанесе още един удар на марката гигант

Известният бранд на луксозно бельо се нарежда в списъка от модни гиганти, които изпитват сериозни затруднения, благодарение на кризата, свързана с продължаващата пандемия.

Новината ида едва няколко месеца, след като фирмата собственик L Brands направи неуспешен опит да продаде 55% от акциите на компанията на Sycamore Partners на стойност 525 милиона долара.

Сделката се провали през май именно заради обстановката в световен мащаб. Според запознати през идните месеци може да се наложи да се затворят още физически обекти.

Victoria's Secret ще затвори една четвърт от своите магазини в Америка и Канада

Последните събития са един от многото удари, които Victoria’s Secret понесе през изминалите няколко години. Брандът, който десетилетия наред беше синоним на женственост и блясък, към настоящия момент има репутация на марка, която отчаяно се опитва да изплува на повърхността.

Всичко започна през 2018 г., когато главният маркетинг експерт на компанията Ед Разек заяви, че не би допуснал  в годишното шоу на Victoria’s Secret да участват транс или plus size модели, тъй като целта на марката е да създаде една фантазия за съвършенство.

Victoria's Secret ще затвори една четвърт от своите магазини в Америка и Канада

Очевидно това изказване не се хареса на феновете по цял свят, чиято реакция беше толкова отчетлива и продължителна, че отвори място за нови имена в нишата, които промотират разнообразието като например Savage X Fenty на Риана, а Victoria’s Secret обяви, че през 2019 няма да организира своят прословут моден спектакъл.

До този момент участието в годишното шоу и честта да си поканена за един от “ангелите” на бранда служеше като еталон за успех на световните модели, но времената вече са други. Тепърва предстои да разберем дали Victoria’s Secret ще успее да завоюва старите си позиции.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА МОДА

Всичко за Met Gala 2023
Новини23 ЯНУАРИ 2023

Всичко за Met Gala 2023

Събитието е посветено на бившия директор на Chanel – Карл Лагерфелд.

Стилни през януари
Новини06 ЯНУАРИ 2023

Стилни през януари

Първият месец на 2023 г. вече е тук! И сме готови да го приветстваме със солидна доза стил.

Lisca
Мода20 ДЕКЕМВРИ 2022

Празничните изненади на Lisca продължават

Каквото и да си говорим, секси бельото винаги е страхотна изненада под елхата.

Кои са IT момичетата на 2022 г.?
Новини19 ДЕКЕМВРИ 2022

Кои са IT момичетата на 2022 г.?

От Лила Мос до Джулия Фокс, минавайки през Серина Уилямс и Бионсе, ето ги най-влиятелните IT дами на 2022 г.