Завръщането на гърдите

Големият, пищен бюст в стил old Hollywood се завръща, пише VOGUE

Забравете ултра слабите модели – пищните момичета като София Вергара и Кристина Хендрикс са на мода!

Доказателството? Дори модната библия VOGUE избра да сложи на корицата на юнския си брой не някой модел от типа на Карли Клос, облечен в изрязан бански, а Кейт Ъптън – жената, която от няколко години владее мъжките сърца, заради своите прелести. 

Облечена в ретро бански от две части с бикини с висока талия, Ъптън е сякаш извадена от една друга епоха – Златната ера на Холивуд. 
Какво предизвика завръщането на големите гърди на малкия и големия екран, а от там и на страниците на списанията? Колкото и странно да е, Victoria’s Secret. Адриана Лима, Даутцен Крус и Миранда Кер са доста по-оформени и атлетични от обикновените модели и благодарение на техния статут като Ангели и феномена, който предизвика марката за луксозно бельо, нещата в модния свят се промениха. На ревюто есен/зима 2010 на Louis Vuitton дефилирана Летисия Каста, Бар Рафаели и Каролина Куркова – жени, чийто размер на чашката на сутиена не би го позволил по-рано. 
Мениджърката на модната агенция IMG Джейми Елис, представители на Кейт Ъптън, Лара Стоун и Жизел Бюндхен, обяснява, че напоследък в индустрията се търси разнообразие и момичета с различен размер и тип тяло. Преди моделите с големи гърди трудно стигали до котешката пътечка или фотосесии за списания, заради дизайнерските мостри, проектирани за по-слаби и не толкова надарени момичета, но в последно време дизайнерите са склонни да преработят някой тоалет, ако той е предназначен за специално момиче. 
Тук трябва да се отбележат имената на Доменико Долче и Стефано Габана, които са майстори в създаването на дрехи за момичета с извивки. Никак не е случайно, че Моника Белучи е тяхно лице от години, а на тазгодишната Met Gala дизайнерите бяха представени от вече споменатата Кейт Ъптън.  
“Винаги се опитваме да създадем дрехи, които да подчертаят извивките на жените. Вярваме, че момичето на Dolce&Gabbana вярва в своята женственост, сила и чувственост,” споделя Габана.
Повече вдъхновение от пищните момичета на Холивуд ще намерите в галерията!
Снимки: Profimedia, VOGUE

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА МОДА

Рокля тип кафтан – най-удобният летен тренд
Мода07 ЮЛИ 2020

Рокля тип кафтан – най-удобният летен тренд

Дрехата, която ще ви помогне да посрещнете жегите със стил

Най-доброто от колекцията на Виктория Бекъм
Мода18 СЕПТЕМВРИ 2018

Най-доброто от колекцията на Виктория Бекъм

Селекция на най-добрите попадения за пролет/лято 2019

Plus-size моделите, които променят модната индустрия
Мода01 АПРИЛ 2016

Plus-size моделите, които променят модната индустрия

Те са размер секси и не се страхуват да го покажат!

Нов прочит: Как да носим слим дънките този сезон
Дрескод22 МАРТ 2016

Нов прочит: Как да носим слим дънките този сезон

Внасяме доза градски шик в съчетанията с класическия деним