Мода : Новини06 ЯНУАРИ 2015

Вълшебната градина на FREYWILLE идва с три нови дизайна

Незабравимите произведения на Клод Моне вдъхновяват дизайнерите

В уютната градина на Adi’s Cook & Book, австрийската компания за ръчно изработени бижута, FREYWILLE приветства своите гости в света на импресионизма. 

С трите нови дизайна Giverny“, „Honfleur“ и „Orangerie“, вдъхновени от незабравимите произведенията на Клод Моне, артистите на FREYWILLE успяват да съживят красотата на неговата разцъфнала градина – Живерни.
Giverny

Като разцъфващ оазис, градината в Живерни се превръща в обежище за Моне- място, където неговият ум почива и вдъхновението взема превес. Освен ириси, лилии, глициния и водни лилии в изобилие, спокойното езеро и моста в японски стил допринасят за идиличния пейзаж. В своите картини, вдъхновени от Живерни, Моне е успял да пресъздаде заобикалящата го среда и личните си емоции към това място.

В новият дизайн на FREYWILLE –„ Giverny“, всички елементи, характерни за Моне, плавно се сливат: флора, природа, светлина и абстрактни цветове. С любовта си към детайла, художниците на FREYWILLE са уловили импресионистичните мазки и отраженията, танцуващи елегантно върху трева и цветчета.
Вълшебната градина на FREYWILLE идва с три нови дизайна

Honfleur

Идиличният чар на Нормадия е вдъхновил много художници. Онфльор и заобикалящият го регион стават център на креативна активност по времето на Моне. Красотата на цветята в Онфльор била от специално значение за Моне – той обичал да е заобиколен от природа и флоралните мотиви изпъквали в творбите му.

Хризантемите били едни от основните му мотиви. Той ги рисувал в изобилие и им давал живот с мазките на четката си. Дизайнът „Honfleur“ представя хризантемите по същият щедър начин. Също както Моне предпочитал червено, оранжево и розово за неговите рисунки с хризантеми, така и художниците на FREYWILLE използват тази цветна палитра за модерната си интерпретация. „Honfleur“ не само подчертава дълбоката страст на този художник, но и възхвалява влечението на Моне към японското изкуство- със златен контур в калиграфски стил, който гладко обхваща венчелистчетата.

Вълшебната градина на FREYWILLE идва с три нови дизайна
Вълшебната градина на FREYWILLE идва с три нови дизайна

Orangerie

Впечатляващата инсталация „Les Nympheas“ в Musée de
l’Orangerie в Париж се простира в две овални стаи от чиста архитектура. Интериорите са минималистични и спокойствието е осезаемо. Тази среда е перфектната рамка за спиращите дъха картини с водни лилии, които са с дължина от над 90 метра.

Място за почивка и размисъл – атмосферата много напомня на природата, която Клод Моне създава в своята градина в Живерни. Дизайнът на FREYWILLE „Orangerie“ е посветен на влиянието на атмосферата и отражението й върху личните мисли и настроения. Наложеният мотив на водните лилии извиква чувствата и усещанията за Живерни,с неговите ароматни цветя, топли слънчеви лъчи и нежен нормадски вятър. Заедно с блещукащата светлина по венчелишчетата и вълните,олицетворяващи залеза, „Orangerie“ представя перфектният символ на идилията.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.