Мода : Новини29 СЕПТЕМВРИ 2017

Супержените на Prada VS лекотата на Chloe

Милано вдъхна сила на жените, а Париж им напомня, че са нежни

CHLOE

В дебютното ревю на Наташа Рамзи-Леви за Chloe, новият креативен директор реши да покаже, че любимата й поверена вече в ръцете й модна марка има различни образи в различните времена от съществуването си.  Самата Наташа беше дясна ръка на НИкола Гаские в продължение на 15 години и всъщност Chloe  е първата й любов и дебютната й колекция показва, че е такава и до днес. Освободени и нежни дрехи за романтични жени – това е нейната гледна точка за жената Chloe. Няма нужда да сте модерни, за да носите тези дрехи. Колекцията й е украсена с принтове на рисунки от индийски художник, когото Наташа е поканила специално. А влиянието на Стела Макартни се забелязва по пръснатите коне в принтовете на някои от дрехите.

PRADA

От друга страна Миуча Прада показа, че жената може да е нежна, но и силна. Така е било винаги, така е и днес. И в своята сила, тя е още по-нежна – поне това виждаме в дрехите от колекцията за лято 2018. Миуча вижда жената като герой от комикс, притежаваща суперсили, а стените на пространството за ревюто също бяха изрисувани от комикс художници, всичките 8 са жени.

Жената на Prada изследва собствената си същност – рокля или панталон? Двете са комбинирани в една визия. Акцент в колекцията са връхните дрехи, но силата на женствеността е в смесването и комбинацията с мъжки елементи на гардероба.

 

Снимки: Profimedia 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.