Мода : Новини04 ЮНИ 2015

Спираме да носим прашки?

Казваме “чао” на изрязаното бельо, в полза на удобното такова!

Сигурни сме, че бикините тип танга или както всички ги наричаме – прашки, имат своите заклети почитатели.

Имаме лоша новина за тях – прашките категорично излизат от мода и това е доказано от актуално проучване.

Да, те наистина бяха дефиницията на думата “секси” в първите десетина години на хилядолетието, но в момента е повече от очевидно, че това бельо отдавна не е на върха на тенденциите. Вместо това, удобните бикини, боксерки и модели с висока талия официално се завърнаха. Според New York Times, продажбите на изрязани бикини са спаднали със 7% през 2014, а за сметка на това бельото с доста повече плат бележи ръст с цели 17%. 

Спираме да носим прашки?

Част от тези цифри вероятно се дължат на появата на нови, независими брандове, които предлагат нов прочит на ретро моделите, които нямат нищо общо с тези от гардероба на бабите ни. Дори напротив, бутикови лейбъли избработват красиви варианти от дантела, мрежести материи, памук, които съчетават в себе си безкрайно удобство и сексапил. Няма нужда и да споменаваме, че по-дълбоките модели пък са перфектнен избор за дамите, които следят тенденциите и без съмнение са забелязали категоричното завръщане на панталони и деним с висока талия.

Спираме да носим прашки?
Една важна подробност тук е, че самата философия на пазаруващите по всяка вероятност се е променила. Жените вече не купуват секси бельо, което по презумпция е неудобно, за да впечатлят половинките си. Те го купуват, защото им харесва и защото се чувстват достатъчно комфортно в него. 
“Повечето модели бельо се създават така, че да са привлекателни за мъжете,” казва дизайнерката Джулия Бейлис. “Ние създаваме бельо, което жените искат да носят. Може и никой да не го види, а може и тя да се почувства достатъчно секси, за да си качи снимка с него в Instagram и всички да го видят.”

Спираме да носим прашки?

Разбира се, дамите трудно могат да се откажат от прашките напълно, тъй като очертанията на ръбовете на бельото, когато сме с тесни дрехи, остават моден Don’t. Но сме повече от щастливи, че все повече и повече брандове осъзнават, че увереността, която ти дава удобството, е повече от секси. А това важи с огромна сила за удобното бельо, което стои в самата основа на впечатляващата визия. 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.