Мода : Новини18 НОЕМВРИ 2014

Шопинг навиците, които ви разоряват

Да си поговорим сериозно за тази терапия

Следващият път, когато решите да се доверите на шопинг терапията, за да ви разсее от проблемите, не е зле първо да помислите за бюджета си. 

Намаленията и изгодните сделки, които ни чакат в магазините, всъщност ни карат да харчим повече, отколкото бихме го направили без да сме видели огромния червен надпис “Разпродажба” или “Гореща оферта”. Как? Четете по-надолу. 
Смятате шопинга за развлечение
Ето нещо, което сме сигурни, че ще ви изненада: 61% от жените, които ходят на шопинг, за да се разнообразяват, не тръгват по магазините с някаква цел или списък за пазаруване, и все пак си купуват между 1 и 3 неща. Най-добрият начин да се откажете от този вреден навик, е винаги да се отправяте към търговския център само с нещо наум, което задължително трябва да си купите и не си купувайте дрехи за повод, на който все още не сте поканени. 


Страдате от “импулсно пазаруване”

Според статистиките, жените между 18 и 33 години не могат да устоят на импулса да си купят нещо, което току-що са видели и харесали. Импулсното пазаруване се появява при 52% от жените, влизащи в тази категория. Освен това е много по-вероятно да се поддадете на това изкушение, ако излезете по магазините няколко дни преди менструация.


Подлъгвате се по безплатните доставки

Шопинг навиците, които ви разоряват
Все повече и повече хора предпочитат онлайн пазаруването вместо ходенето до мола, но това крие своите рискове. Купувачите са склонни много лесно да се подлъгват по безплатните доставки. Статистиките сочат, че хората, които пазаруват по този начин, много по-често си купуват нещо, което струва $5 и има безплатна доставка, отколкото нещо, което струва $2,5 и има доставка от $2,5. 

Купувате неща, подобни на тези, които вече притежавате

Пазаруващите хора имат определени навици и трудно ги нарушават. Когато намерите нещо, което отговаря на собствения ви стил, може да си купите подобно нещо още няколко пъти, въпреки че първото е непокътнато. Мислете за това така: колко черни рокли имате? Колко дънки от тъмносин деним? 

Хвърляте се на сделките “вземи едно, получи второто подарък”

Магазините обикновено вдигат цените на този тип стоки, за да имат повече изгода от продажбите им. Тоест, цената, която плащате за едната блуза е същата, която бихте платили за двете блузи, без оферта. Технически нищо не е “подарък”. 

Купувате нещо, само защото е на разпродажба
Разпродажбите ни влияят на подсъзнателно ниво, затова следващия път, в който се улавяте, че сте се насочили към касите с един куп закачалки, се запитайте: “Щях ли да си го купя, ако не беше на разпродажба”? Продавачите често вдигат цените, преди да ги намалят с малко, за да имат повече изгода. 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.