Мода : Новини26 ЯНУАРИ 2022

Шарлот Казираги откри ревюто на Chanel на кон

Последното ревю от Chanel почете наследството на Коко Шанел и Карл Лагерфелд

Виржини Виар направи истински спектакъл от последното модно ревю.

Шарлот Казираги е лице на Chanel от 2020 година и като внучка на Грейс Кели тя е може би най-добрият избор, който Виар можеше да направи, за жената, която да има честта да открие новото ревю на марката.

Но вместо да го направи като първа от редицата модели, които само няколко минути по-късно завладяха дефилето след нея, Шарлот даде начало на шоуто по свой начин – демонстрирайки своите умения на опитен ездач.

Шарлот Казираги откри ревюто на Chanel на кон

Идеята за вмъкването на конете е още една препратка към наследството на Коко Шанел. За нея ездата е било едно от любимите й занимания, а в много от моделите й са вмъквани спортни мотиви, въпреки че са били самото олицетворение на елегантността.

Затова и артистът Ксавие Вейан, който е отговорен за декора на ревюто, се е вдъхновил именно от света на конете в създаването на артистичната обстановка. Виар признава, че с детайли като тези се надява да почете и наследството на Карл Лагерфелд, който влагаше толкова много старание в създаването на не само впечатляващи модели, но и в превръщането на всяко ревю в истински парад на креативността и красотата.

Шарлот Казираги откри ревюто на Chanel на кон

След като Казираги даде драматичен старт на ревюто, моделите, които видяхме на подиума, не бяха по-малко изненадващи. Със смели избори и съчетания, вдъхновени от женствеността на 20-те, дрехите от пролетната кутюрна колекция за 2022 запазиха нотка от класическия стил на Chanel, но в съвсем различен и обновен вид.

Накрая бе спазена традицията ревюто да бъде закрито от модел в сватбена рокля, като този път тя бе допълнена от драматични акценти в контрастното черно – детайл, вероятно добавен, защото събитието отдаде почит на починалия Гаспар Улие, дългогодишен посланик на марката. 

Вижте колекцията в галерията или във видеото от модния спектакъл:

 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.