Мода : Новини21 МАЙ 2014

Рита Ора става дизайнер за Adidas

Певицата ще създаде цели пет колекции за марката

Успешната музикална кариера на Рита Ора не е единственото, с което свързваме певицата напоследък. 

След като си осигури кампания на Roberto Cavalli, стана лице на DKNY и се сдоби с линия козметика на Rimmel, сега Рита Ора намери време и да стане дизайнер за Adidas. 
Певицата ще създаде цели пет капсулни колекции за спортния бранд, които ще носят имената: “Черната линия”, “Пастели”, “Цветен блок”, “Спрей” и “Рози”. Моделите ще бъдат пускани в продажба поетапно, като първата колекция ще види бял свят на 21-ви август, а последни две на 1-ви ноември. 
Това е третата колаборация с голямо име за бранда само за последните два месеца. Малко след като през март обявиха, че обединяват сили с Фарел Уилямс, от Adidas привлякоха и британската дизайнерка Мери Катранзу. 
Рита Ора става дизайнер за Adidas
Относно това какво е провокирало Ора да се захване с начинанието, самата певица коментира: “Аз самата съм голям фен на марката. Когато бях на 16 години работех в магазин за маратонки, а освен това обожавам да ги нося.”

Креативният директор на Adidas Originals не пропусна да разясни защо от бранда са избрали именно нея. 

“Рита е страхотен човек, толкова пъстра и отворена. Освен това има страхотен стил и умее да миксира висша мода с уличен стил. Често е забелязвана в дрехи на Adidas и беше повече от очевидно, че трябва да работим с нея.”

Рита Ора става дизайнер за Adidas

Изглежда певицата доста сериозно е приела работата си на дизайнер и се е захванала веднага с начинанието. 

“Изучавах всичките им модели, създадени през последните 50 години. Исках да се запозная с всички, с които ще работя. Пях на коледното им парти и там се запознах с екипа, а след това проведохме няколко срещи, на които си разменяхме идеи. “

Колекциите на певицата ще включват обувки, спортни дрехи, връхни дрехи и аксесоари. Други известни имена, работили в миналото с Adidas са текущият креативен директор на Dior Раф Симънс, Йожи Ямамото и Стела Макартни.


ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.