Мода : Новини14 ФЕВРУАРИ 2017

Прозрачните поли на Виктория Бекъм и още акценти от Ню Йорк

Седмицата на модата кипи с пълна сила! Ето какво ни впечатли:

Има ли място за прозрачните материи в офис облеклото?

Отговорът е да, поне според новата колекция за сезон есен-зима 2017, представена от Виктория Бекъм в Ню Йорк. В последните няколко години дизайнерката се справя страхотно със задачата да предложи един модерен прочит на класическото облекло, създадено специално за бизнес дами с определен вкус към модата. Или с други думи – жени като нея. Дали обаче тези жени ще се осмелят да съчетаят пола с ефирни волани, ботуши в бордо и овърсайз блейзър, или пък с пуловер и дълги кожени ръкавици? Самата тя показа, че това е повече от възможно, като ден след ревюто се появи с тъмносиня пола с прозрачна горна част, от която прозираше прибраната в нея риза.

prabal-gurung-fall-2017

Бела Хадид и Сара Сампайо на ревюто на Прабал Гурунг

На дефилетата в Ню Йорк обаче видяхме много повече от тенденции. Огромна част от дизайнерите споделиха с журналисти и блогъри, че са почерпили вдъхновение за колекциите си от “Маршът на жените”, състоял се преди няколко седмици в десетки градове в САЩ, а и по света. По този начин модната индустрия даде своя отговор на политическата обстановка в Щатите. Дизайнерът Прабал Гурунг, който неведнъж е обличал бившата Първа дама Мишел Обама, закри ревюто със своеобразен марш на моделите, до една облечени в тениски с послания към президента Тръмп. “Бъдещето е за жените”, “Аз съм имигрант”, “Моето тяло, моят избор” и още подобни лозунги замениха тоалетите, ясно заявявайки позицията на твореца, категорично отказал да създава дрехи за Мелания Тръмп, заради политиката на съпруга й.

Акценти от първите ревюта на седмицата на модата в Ню Йорк, включително парти дефилето на Alexander Wang, както и дебютната колекция на Раф Симънс за Calvin Klein, ще видите в галерията. (Снимки: Profimedia)

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.