Мода : Новини30 ЯНУАРИ 2015

Пролетна романтика в стил Haute Couture: Valentino, Elie Saab и още

Какво показаха останалите дизайнери на седмицата на модата в Париж

Ако трябва да изберем едно нещо, което попада в центъра на пролетната колекция на Elie Saab, то това несъмнено са лалетата.

За дизайнер, който рядко използва принтове, пъстрите цветя, обсипали голяма част от моделите на ревюто, показано в Париж, са нещо ново и вълнуващо. Оказва се обаче, че вдъхновението за тях идва от миналото му и по-специално от стила на майка му и една нейна официална рокля с принт на лалета, запечатана в неговото съзнание. Останалите модели, включително парти минитата и гащеризоните, украсени с перли, пайети или пера, бяха в типичния за него стил – едноцветни, майсторски изработени и оставящи те без дъх. 
Отново от природата идва вдъхновението и за Джорджо Армани, който вместо на цветята, отдава почит на бамбука, описвайки го като символ едновременно на деликатност и сила, а листата на растението присъстват като принт върху голяма част от моделите. Друга част от тях пък са пристегнати с широки колани, очевидно вдъхновени от японското кимоно, но в приглушени цветове като ментово зелено, кремаво и бледозлатисто. 

Романтиката пък е водеща за Valentino, чието дефиле беше изпълнено с ефирни рокли от тюл с бродерии от ламе в цветовете на дъгата или пък в златисто. “По някакъв начин летим, когато сме влюбени”, казва дизайнерката Мария Грация Чиури за част от моделите. Друга част от тях са вдъхновени от творбите на Шекспир, “Ад” на Данте Алигиери и руския художник Марк Шагал. Една от роклите дори е украсена с цитат от “Ад”, като можем само да гадаем коя смела дама ще разходи творението по червения килим. 

Снимки: Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.