Мода : Новини21 ЯНУАРИ 2020

Модерен прочит на гръцката богиня от Dior Couture

Женската красота и сила на почит в новата колекция на марката

Снимки: Profimedia

Какво би изглеждал светът, ако жените управляваха?

Това бе въпросът, който буквално и в преносен смисъл, висеше в пространството по време на ревюто за новата колекция Dior Couture.

Точно тази идея е послужила и за вдъхновение на Мария Грация, креативния директор на марката, както и на артистката Джуди Чикаго, която се е включила в творческия процес за тази колекция.

Модерен прочит на гръцката богиня от Dior Couture

Затова и повечето модели в колекцията бяха вдъхновени от древногръцките богини и римските произведения на изкуството. Но към тях са добавени елементи от съвремието, които превърнаха приказната представа за жената в олицетворение на силната модерна жена.

От Dior поставят по въпрос кое може да се съчетае и кое не – виждаме дълги поли, рокли и воали в комбинация с модерното наметало и традиционното сако. Същевременно моделите дефилираха с гръмки златни аксесоари и сандали, типични за римския стил.

Вик за помощ от Dior

Като цяло колекцията е съвсем нетипична за марката – миналите им модели също бяха дръзки и заредени със силно феминистко настроение, но начинът, по който го демонстрираха бе много по-различен. Миналата година например видяхме рокли в готик стил, в пълен контраст с нежната красота на тази колекция.

Промяната на нас ни допада и се надяваме да видим повече от по-женствената визия на марката. Снимките от ревюто са в галерията – разгледайте ги и ни дайте мнение и вие.

Джиджи Хадид – отново най-стилната по време на Седмицата на модата в Париж

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Новата колаборация на Шон Мендес с Tommy Hilfiger е просто „уау“
Новини20 МАРТ 2023

Новата колаборация на Шон Мендес с Tommy Hilfiger е просто „уау“

Канадският певец си сътрудничи с бранда за пролетната колекция „Classic Reborn“.

Мастърклас по блясък на Оскари 2023
Звезден стил13 МАРТ 2023

Мастърклас по блясък на Оскари 2023

Завесата на най-емблематичната холивудска вечер се вдигна, а 95-ото издание на церемонията озари Dolby Theatre в Лос Анджелис, разпръсквайки блясък и красота.

Флорънс Пю открива нова глава в тенденциите за прозрачност
Новини08 МАРТ 2023

Флорънс Пю открива нова глава в тенденциите за прозрачност

Британската актриса, гост на ревюто на Valentino в Париж, бе заложила на прозрачна пола, която остави бельото й на показ.

Всичко, което трябва да имаме в гардероба си през месец март
Новини06 МАРТ 2023

Всичко, което трябва да имаме в гардероба си през месец март

Пролетта е съвсем близо! Въпреки че времето продължава да е хладно, е факт, че вече е март и това само по себе си е достатъчно за смяна на настроението и... гардероба ни.