Мода : Новини09 АВГУСТ 2013

Маноло Бланик ще е домакин на London Fashion Week

Дизайнерът създава атмосферата на събитието

Маноло Бланик, известен със скиците си, представяни на Седмицата на модата в Лондон, тази година е с крачка напред – ще бъде домакин на събитието.

Дизайнерът ще си партнира с British Fashion Council за творческия проект на Седмицата на модата в Лондон. “Ние сме толкова щастливи да си сътрудничим със световноизвестен дизайнер като Маноло Бланик”, споделя Каролин Ръш, главният изпълнителен директор на British Fashion Council.

Създателят на едни от най-желаните обувки в света е композирал изключителни графики за колекцията си есен-зима 2013/2014. Скиците му ще бъдат показани във всички кампании и рекламни материали.

Много съм развълнуван от предложението за този проект, особено след като никога преди не съм се занимавал с това”, споделя Маноло Бланик.

Легендарният творец получи само едно бяло платно, върху което да изрази творческата си мисъл. Без всякакви насоки, дизайнерът има свободата да създаде фона на събитието. Декорът, който включва дървета, самолети и разбира се обувки, е вдъхновен от лично пътуване на дизайнера.

“Тази серия от изображения представя част от моя живот. Обичам екстремните жени и комбинацията от самоувереност, величие и красота на англичанките ме вдъхновява.”, казва Бланик.

Марката ще покаже най-новата си колекция на 15 септември. В същия ден ще бъдат показани и колекциите на Mulberry, L’Wren Scott, Mary Katrantzou, Jonathan Saunders и Topshop Unique. Към събитието ще се присъедини и София Уебстър, която ще покаже своята колекция. Тя е смятана за втория по талант дизайнер на обувки след Маноло Бланик. А луксозните аксесоари Smythson ще направят своя дебют.

Бланик започва да се занимава с изработването на обувки през 1971 година, но марката нашумява в сериала ” Сексът и градът”. Главната актриса Кари Брадшоу има афинитет към дизайнерските обувки. И досега, когато чуем за Manolo Blahnik се сещаме за къдрокосата красавица.

През 2012 испанският дизайнер получи награда за изключителни постижения в модния бранш.

Автор: Диляна Табакова
Снимка: Profimedia

Да или не: Барби с дрехи на млади лондонски дизайнери
10 добри съвета, с които да отложите бръчките
Новите татуировки на звездите – на снимки в Instagram
Оливия Палермо и Валентино избраха Миконос

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.