Мода : Новини03 ДЕКЕМВРИ 2014

Любимките на Карл и завръщането към корените на Chanel

Най-доброто от предварителната есенна колекция за 2015

Métiers d’Art шоуто на Chanel този път се проведе в Австрия с ясната цел да отдаде почит на собствената си история. 

Именно в Австрия на Коко Шанел ѝ хрумва идеята за вече легандарното сако от туид, след като вижда пиколо в курорт в Алпите да носи първоначалната му версия. Точно по тази причина Лагерфелд и неговите супермодели, включително Кара Делевин и новата му любимка Кендал Дженър, пренесоха шоуто, което досега е гостувало на места като Мумбай, Единбург и Далас, в красивия Залцбург. 
“От години исках да дойда тук. За пръв път направих снимки на мястото преди цели 26 години”, заяви Карл от терасата на Schloss Leopoldskron, дворецът в рококо стил, чийто втори етаж се превърна в дом на пищното шоу. 
Самата колекция е доста повлияна от мястото на събието – разбираме го веднага, щом видим моделите, вдъхновени от тиролската култура, но все пак достатъчно съвременни, за да бъдат украсени с етикет Chanel. Модерен поглед над една традиция: дантелени рокли и принтове, достойни за крилата на пеперуда, съчетани с деним, велур и ботуши над коляното, блузи с високи яки, украсени с бяла дантела и панделки от кадифе – всичко това, плюс новите вариации на любимото сако от туид с четири джоба, намериха място в предварителната колекция за есен/зима 2015. 
Дългите палта и късите наметки в цвят охра, пурпурно и тревно зелено бяха украсени със златни вериги и извиващи се нанизи с пайети, а кулминацията на шоуто беше “булката” Кара Делевин, облечена в рокля от няколко пласта дантела, пристегната с широк колан и украсена с голяма черна панделка на яката. 
Снимки: Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.