Living : Лайфстайл : Мода : Новини20 АВГУСТ 2015

Как изглежда перфектното тяло според хората в 18 държави

Женската красота през погледа на различните култури

Можете ли да проектирате перфектната жена?

Това вероятно ви звучи като сложна задача, но точно нея са получили графични дизайнери от 18 страни по света. Проектът, наречен “Възприятия на перфектното”, е дело на маркетинг агенцията Fractl и има за цел да покаже как различните култури възприемат женската красота. За тази цел всички дизайнери получили еднаква снимка на жена по бельо и трябвало чрез фотошоп да променят каквото поискат по нея, за да се вписва тя в стандартите за красота на тяхната държава. 

Уловката? Всеки от артистите пред екрана бил жена, с изключение на четири държави, в които от Fractl открили единствено мъже на такава позиция. Те обаче били инструктирани да попитат дамите от семейството си и близките си приятелки, и след това да използват само тяхното мнение като отправна точка.  
В предишни подобни експерименти резултатите досущ приличаха на зловещи и несъразмерни кукли Барби, но какво става, когато с тази задача са натоварени жени? Ще се изненадате, но и този път част от снимките изглеждат тревожно. Италия и Китай например смаляват пропорциите на жената дотолкова, че накрая тя изглежда като анимационен герой, а в истинския живот със сигурност би имала хранително разстройство. 

Не всички обаче виждали идеалната жена прекалено слаба. В Испания почти не променили фигурата ѝ, а във Венецуела и Колумбия запазили извивките ѝ и дори прибавили малко в бюста. Изненадващо, но в САЩ също оставили непокътнат широкия ханш и бедра, но пък стеснили талията ѝ. Вдъхновени, вероятно, от семейство Кардашиян. 

Как изглежда перфектната жена в останалите държави? Ще разберете в галерията. 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

В крак с модата и подреден гардероб
Лайфстайл18 ЯНУАРИ 2024

В крак с модата и подреден гардероб

Ето къде да търсите нови и употребявани дрехи и какви са предимствата:

Морските дарове на Кавала на изложението Interfood
Living13 НОЕМВРИ 2023

Морските дарове на Кавала на изложението Interfood

Готварското шоу се проведе на 8 и 9 ноември в ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР.

#AWARDS 2023: Големите победители вече са ясни
Лайфстайл28 ОКТОМВРИ 2023

#AWARDS 2023: Големите победители вече са ясни

Attica EVA и United Partners отново обединиха сили, за да отличат най-добрите създатели на дигитално съдържание в България.

Градската медия Go Guide с ново лого и дизайн
Лайфстайл28 ЮНИ 2023

Градската медия Go Guide с ново лого и дизайн

Юнският брой е тук с редизайн, градски оазиси и десетки заведения, в които да се скриеш, докато си навън.