Мода : Новини26 ЮНИ 2015

Как Донатела Версаче и Givenchy променят правилата на модната индустрия

Дизайнерката е новото лице на бранда и има обяснение за това

Защо един дизайнер, начело на огромна модна империя, решава да се снима в реклама на конкурентна марка? 

Този въпрос тормозеше модния свят дълго след като стана ясно, че Донатела Версаче, дизайнерът на едноименния бранд Versace, ще бъде новото лице на Givenchy за сезон есен-зима 2015. Сега, след като първите кадри от рекламната кампания са вече факт, Донатела обяснява своето решение. 
Как Донатела Версаче и Givenchy променят правилата на модната индустрия
“Вярвам в това, че правилата трябва да се нарушават. Рикардо Тиши е невероятно талантлив и на първо място е мой много скъп приятел,” пише Донатела в официалния акаунт на Versace в Instagram. “Ние сме семейство. Искам да се отърва от старата система, да работим заедно, да се подкрепяме и да превърнем модната индустрия в истинска глобална общност.”

Не можем да не се зачудим дали изказването на Донатела не е провокирано от скорошния ѝ публичен конфликт с друг нейн колега, а именно Джорджо Армани. Негови коментари относно покойния брат на дизайнерката Джани Версаче, касаещи работата му и отношението му към моделите, сериозно я разгневиха и тя излезе с официално становище, в което заяви, че изявленията на Армани са “груби и безвкусни”.  Приятелствата в модните среди не са никаква рядкост и вероятно Донатела е решила да зарови томахавката и да постигне мир с колегите. 
Решението на Рикардо Тиши да избере Донатела за рекламно лице на новата колекция на Givenchy е изненадващо и от друга гледна точка. След като в кампания пролет-лято 2015 видяхме холивудската актриса Джулия Робъртс, Тиши очевидно отново е решил да заложи на стилна, успяла жена с ясно дефиниран собствен стил, а не на изгряващ модел, популярен в социалните мрежи, както правят куп негови колеги. За което получава нашите адмирации. 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.