Living : Лайфстайл : Мода : Новини25 СЕПТЕМВРИ 2015

Как да бъдем по-фотогенични? Звездите отговарят!

Вижте техните любими пози и защо те действат

В ерата на селфитата и Instagram това колко добре излизаме на снимки придоби съвсем ново значение. 

Постоянно търсим начини да бъдем по-фотогенични с помоща на грим, филтри и дори специално осветление, но истината е, че позата, в която заставаме за снимка, дава 90% от крайния резултат на кадъра. Ето защо повечето звезди имат своя любима и разглеждайки техни снимки от червения килим установяваме, че почти никога не ѝ изневеряват. 
Защо тези пози винаги действат? Фотографът Майк Копола, който непрекъснато снима знаменитости и е експерт по въпроса как тялото изглежда най-добре под светлината на прожекторите отговаря. И да, те действат по същия начин и на нашите снимки. 
Любимата поза на Джиджи Хадид – поглед през рамо
Как да бъдем по-фотогенични? Звездите отговарят!
“Вярвате или не, не е нужно да имате извивки, стига да можете да създадете илюзията за такива. Обърнатата през рамо глава прави точно това с тялото и поставя на преден план най-доброто от него. Тя е много подходяща, ако искате да акцентирате на гърба си, в случай че носите изрязана рокля или тоалет с интересен детайл. Освен това е перфектна, ако искате да избегнете неприятния ефект “двойна брадичка”. Поставете единия крак напред, а другия назад. Обърнете глава към гърба, отпуснете рамото леко надолу и вдигнете поглед нагоре. Тук няма значение къде ще поставите ръцете си. Можете да ги отпуснете или да сложите дланта на едната върху бедрото.”
Любимата поза на Кендал Дженър – единият крак изпънат встрани
Как да бъдем по-фотогенични? Звездите отговарят!
“Тази поза навява усещане за сила. Анджелина Джоли покори интернет с нея на Оскарите през 2012. Тя изисква внимание и ще ви трябва, ако носите рокля с висока цепка. Когато поставите единия крак леко встрани и напред, привличате внимание към него, а той образува линия на погледа чак до лицето ви. Кендал оставя ръцете си свободни, защото е висока и слаба, но ако нямате нейното тяло, поставете ръцете си на талията, за да я направите да изглежда по-малка.”

Любимата поза на Криси Тийгън – ръка на кръста
Как да бъдем по-фотогенични? Звездите отговарят!
“Това е една от класическите пози за червен килим, защото всеки път, когато отдалечите ръцете от тялото си, образувате разстояние, което ви кара да изглеждате по-слаби. Линията на ръката води прави към лицето. Теглото на Криси е върху левия крак, който остава прав, а десният е леко свит, като по този начин да прави бедрата си оптически по-тесни. Ключът към тази поза е съвсем лесен – теглото ви винаги трябва да лежи върху крака, който е отзад, а предният трябва да сочи фотографа. Можете да поставите и двете ръце на кръста.”

Любимата поза на Тейлър Суифт – профил
Как да бъдем по-фотогенични? Звездите отговарят!
“Тейлър винаги знае какво прави на червения килим, а тази поза ѝ е сред любимите. Създавайки перфектната S извивка на тялото с помощта на позицията му, компенсира факта, че тя самата не е сред най-пищните. Тялото сочи напред, но главата е леко обърната към камерата, като в резултат снимката все пак не е изцяло в профил.Това е чудесна поза и за групови снимки, тъй като запазва ъглите на тялото, но в същото време го прави по-слабо.”
Любимата поза на Алекса Чънг – кръстосани в глезените крака
Как да бъдем по-фотогенични? Звездите отговарят!
“Ако сте с дълга рокля, кръстосването на краката в глезените не е добра идея. Алекса Чънг обаче често носи ниски обувки и къси рокли. По този начин тя създава усещането за по-дълги крака, дори когато не е с токчета. Позата обаче ѝ е любима. Тук отново е важно тежестта да пада на задния крак и винаги тялото да е леко извито, за да не гледате директно в камерата. И отново, отпуснатите ръце са подходящи ако сте с тяло като на Алекса, но иначе ръката на талията винаги е добра идея, за да дефинира извивката.”

Снимки: Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

В крак с модата и подреден гардероб
Лайфстайл18 ЯНУАРИ 2024

В крак с модата и подреден гардероб

Ето къде да търсите нови и употребявани дрехи и какви са предимствата:

Морските дарове на Кавала на изложението Interfood
Living13 НОЕМВРИ 2023

Морските дарове на Кавала на изложението Interfood

Готварското шоу се проведе на 8 и 9 ноември в ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР.

#AWARDS 2023: Големите победители вече са ясни
Лайфстайл28 ОКТОМВРИ 2023

#AWARDS 2023: Големите победители вече са ясни

Attica EVA и United Partners отново обединиха сили, за да отличат най-добрите създатели на дигитално съдържание в България.

Градската медия Go Guide с ново лого и дизайн
Лайфстайл28 ЮНИ 2023

Градската медия Go Guide с ново лого и дизайн

Юнският брой е тук с редизайн, градски оазиси и десетки заведения, в които да се скриеш, докато си навън.