Мода : Новини26 НОЕМВРИ 2020

H&M съчетаха луксозния стил с грижата за природата

Устойчивата колекция, която не оставя място за никакви компромиси, идва от любимата марка на пазара

Откриваме красотата там, където не очаквахме – сред рециклираните отпадъчни материали, с колекцията на Conscious Exclusive AW20 от H&M.

Годината не бе като другите, затова и подходът на марките не бе същият като преди. Но въпреки всичко проблеми като въпросите с екологията, останаха също толкова важни и през 2020-та. Именно сега вниманието ни още по-силно се насочи към тази тема, след като нагледно видяхме как дори малките неща могат да помогнат.

Затова и сега е подходящ момент да подкрепим един от брандовете, който през последните години се превърна в лидер в промяната на модната индустрия – H&M.

Последната им колекция отново съчетава устойчивата мода и иновативността заедно с добрия стил.

H&M съчетаха луксозния стил с грижата за природата

Всеки модел от колекцията Conscious Exclusive AW20 е създаден от материал, който е добит по устойчив начин от отпадъци, но няма да забележите това по външния вид на дрехите. Марката е вплела иновативната технология в луксозни кройки с женствени форми и бляскави воали.

Колекцията може и да е създадена с поглед към бъдещето, но е вдъхновена от миналото. Инспирацията за десените за цялата колекция идва от флоралните старинни тапети или гоблените, но улавят в себе си бързия темп на живота.

H&M съчетаха луксозния стил с грижата за природата

“За CE AW20 искахме да подходим откривателски – да дадем тласък на творчеството и устойчивата мода, като съсредоточим вниманието върху отпадъчните материали”, казва Ан-Софи Йохансон, креативен директор на H&M.

Кампанията е създадена съвместно с Зиния Кумар, еколог, активист и модел, и ни насърчава да положим усилия да променим света на модата за по-добро.

H&M съчетаха луксозния стил с грижата за природата

Стилните модели са допълнени от аксесоарите, които също са изработени с екосъобразен подход – смели колиета от рециклирани метали, обувки на висок ток, изработени от VEGEA™ (иновативна веганска кожа, извлечена от остатъчни продукти от винопроизводството) и слънчеви очила от иновативния материал Made of Air частично изработен от отпадъчна биомаса, предназначен специално, за да се бори срещу климатичните промени.

Колекцията ще бъде налична ексклузивно онлайн на hm.com на първи декември.

Два магазинa на H&M, в Стокхолм и в Берлин, ще предлагат под наем шест различни модела от колекцията. Някои от тях са направени ексклузивно за услугата, докато останалите са в различен цвят от тези в Conscious Exclusive AW20.

Вижте моделите в галерията.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.