Еволюцията на една икона на стила: Виктория Бекъм

От времето на Spice Girls до днес, британката е истински кумир на модната сцена

Момичетата от Spice Girls имаха коренно различен вкус за обличане. Разбира се, Пош получава прякора си, който буквално означава "шикозен", именно заради начина си на обличане.

След около две години връзка, Виктория се омъжва за тогавашната футболна звезда Дейвид Бекъм, облечена в рокля на Vera Wang. По това време двамата вече са родители на син - Бруклин.

Дейвид и Виктория са една от най-известните двойки на Острова не само през 90-те, но и до днес. Още тогава стилните им решения се следят под лупа.

Соловата й музикална кариера не потръгва, след като Spice Girls се разпадат, но модата остава в сърцето й. Тук Виктория е специален гост на ревюто на Roberto Cavalli.

Бекъм вероятно е жената, която направи прическата тип каре световноизвестна. Освен, че отрязва косата си, през 2007 г. тя вече залага на по-изчистени и монохромни визии.

Което обаче не значи, че експериментите са й чужди! Според дизайнера Roland Mouret, Виктория е основен виновник тази негова рокля да се превърне в хит. Тук тя я носи на спортно събитие в Ел Ей.

Понякога експериментите й обаче са далеч от успешни... Макар и иконична, визията й от наградите на MTV 2007 не е сред любимите ни.

Ежедневните й аутфити определено са по-успешни! Тук червената й рокля е съчетана със задължителните за нея тъмни очила.

Поредното доказателство, че нищо в горещите тенденции не й е чуждо, е тази нейна визия с така наречената "bandage" рокля на Herve Leger от 2007 г. Този тип рокли бяха модерни съвсем доскоро.

В края на същата година Spice Girls официално се разделят с феновете си. Роберто Кавали създава тоалетите за последния концерт на групата.

На модните награди през 2008 г. Бекъм носи дизайн със сърца на своя близък приятел Marc Jacobs.

Двамата с Дейвид са специални гости на Giorgio Armani по време на Met Gala, а Виктория е с рокля на дизайнера.

Червените килими на партитата след наградите "Оскар" винаги се следят отблизо, а именно на такова събитие Бекъм се появява с една от първите рокли от едноименния бранд Victoria Beckham.

Отново в рокля по собствен дизайн е любимото й черно, този път на събитие по време на Седмицата на модата в Ню Йорк през 2010.

Още един красив тоалет след "Оскар"-и виждаме през 2011 г., този път на партито на Vanity Fair.

Заедно с Дейвид бяха специални гости на кралската сватба на Уилям и Кейт, където бяха координирали визиите си.

През 2011 г. Виктория вече носи само собствени тоалети, но този случай е специален - на Британските награди за мода тя печели статуетка за "Бранд на годината".

Същото важи и за ежедневието, където често може да бъде видяна в стилни комбинации, достойни за една истинска бизнес дама.

На наградите Bambi през 2013 г., дизайнерката отново е в собствена рокля, прилепваща плътно по тялото й.

Тук стилното семейство Бекъм е на червения килим по случай събитието Viva Forever, честващо събирането на Spice Girls.

В наши дни Виктория и Дейвид често координират визиите си, когато се появяват на червен килим заедно. А за нея не е табу да облече смокинг на такова събитие!

Формулата й за ежедневието обаче остава непроменена - обувки на висок ток и големи слънчеви очила винаги присъстват.

If you wanna be my lover, you gotta get with my friends… Ако си спомняте този класически рефрен от 90-те, то със сигурност помните и факта, че тогава Spice Girls бяха като религия за младите момичета. 

Всички слушаха песните им и искаха да копират стила им, а британките с лекота даваха начало на нови тенденции в модата и красотата. Но както на всяка подобна група, и на тях не им бе писано да просъществуват дълго. Една от звездите на Spice Girls обаче продължава да грее ярко и днес, жънейки успех след успех, но не на музикалната сцена, а на модния подиум.

Стартирайки като Пош Спайс, минавайки през футболната съпруга и превръщайки се в един от най-успешните дизайнери на Острова, Виктория Бекъм извървя дълъг път. Между стила й на поп икона и този в наши дни сякаш има цял океан разлика! И макар днес да я познаваме като бизнес дама с афинитет към строгите кройки и изчистени силуети, преди години Виктория обожаваше експериментите.

Малко преди 42-рия рожден ден на звездата ви припомняме някои от най-запомнящите се нейни визии през годините. Вижте ги в галерията!

Снимки: Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗВЕЗДЕН СТИЛ

Ким Кардашиян
Звезден стил02 МАЙ 2023

Ким Кардашиян прегръща новите тенденции за прозрачност

Беше ред на инфлуенсърката да въведе изцяло нова концепция за прозрачност в модния свят.

Риана в огнено червено на романтична вечер с A$AP Rocky
Звезден стил26 АПРИЛ 2023

Риана в огнено червено на романтична вечер с A$AP Rocky

Бременна с второто си дете, суперзвездата отново предизвика фурор по улиците на Ню Йорк.

Джена Ортега в стил Coachella
Звезден стил20 АПРИЛ 2023

Джена Ортега в стил Coachella

Готическа, но лятна. Изгряващата актриса не се отказва от тъмните нотки в стила си, отдавайки почит на емблематичната героиня, която я превърна в сензация.

Риана с две прекрасни визии в Париж
Звезден стил19 АПРИЛ 2023

Риана с две прекрасни визии в Париж

Суперзвездата и рапърът A$AP Rocky започнаха седмицата си в Париж. Ход, който подсили спекулациите, че Риана може наистина да присъства на Met Gala на 1-ви май.