Мода : Новини10 МАРТ 2016

Au revoir, Paris! Всичко, което харесахме от последните ревюта във френската столица

Saint Laurent и Chanel показаха дефилета с много финес, Valentino заложиха на ефирни и леки материи

Дефилето на модна къща Chanel винаги е най-дългоочакваното събитие по време на седмицата на модата в Париж, но този път Карл Лагерфелд наистина успя да изненада редактори, блогъри и звезди. 

Кайзерът подхожда към декора на ревютата си със същия замах, с който твори самата колекция и не можем да си спомним за негово шоу, което да ни се е сторило скучно. Последната тема на презентирането на висша мода пролет 2016 бе къщата за кукли, преди това летището на Chanel Airlines, а кой може да забрави казиното, в което звезди като Джулиан Мур и Кристен Стюърт играеха покер, докато моделите представяха есен висша мода 2015? Или пък феминисткият протест, предвождан от Жизел Бюндхен? Почитателите на Chanel винаги очакват нещо ново и различно, и този път Лагерфелд им го осигури, като постла бял килим в Grand Palais, постави огледала, столове и… нищо повече.

Уверявайки се, че цялото внимание е насочено към дрехите, дизайнерът откри ревюто със станалия синоним за модната къща костюм от туид, решен в ярко цикламено и съчетан с черни кожени ръкавици. Нюансите на розовото преобладаваха в колекцията, но това, което направи особено голямо впечатление, беше денимът, който изненадващо добре се вписваше в саката и полите с класическа линия. Черни ботуши за езда, огромно количество перли и панделки допълваха предложенията за сезон есен-зима 2016. Романтичните черно-бели сетове и черните рокли отдават почит на миналото на модната къща, където в подобна изчистена обстановка, в своя апартамент на улица Камбон 31, Коко Шанел превръща малката черна рокля в истински култ за всяка жена.

Най-доброто от Chanel, диско вдъхновението от 80-те, завладяло Saint Laurent и ефирните творения на Valentino ще видите в галерията. (Снимки: Profimedia)

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.