Au revoir, Lanvin! Най-добрите звездни визии на Албер Елбаз

Дизайнерът напуска френската модна къща след 14 години

Започваме с прекрасната Натали Портман и нейната ефирна рокля Lanvin, с която актрисата минава по червения килим на 77-мите награди "Оскар" в Лос Анджелис през 2005 г.

На наградите BAFTA 2006 Чарлийз Терон носи драпирано творение на Албер Елбаз в среднощно синьо.

Любими на дизайнера са тоалетите с едно рамо и често подбира такива рокли за своите звезди на червения килим. Сигорни Уийвър в Lanvin на Оскарите през 2010 г.

Отново с едно рамо, но в любим негов материал - кожата, е роклята на Дженифър Лопес от премиерата на филма ѝ "План Б" през 2010 г.

Една от любимите ни и най-интересни визии на Блейк Лайвли е тази от наградите Spike TV Scream 2010. Роклята, стайлингът и дори обувките са 1:1 с тези, които Елбаз представя на своето ревю.

Когато през 2011 г. Бионсе за пръв път обявява, че е бременна с Блу Айви, поп кралицата носи рокля на Lanvin, а събитието е музикалните награди на MTV.

Един от първите моменти, в които виждаме колко добре сработват грацията на Ема Стоун и талантът на Албер, са наградите Златен Глобус 2012.

Другата му любимка Натали Портман също е с негов тоалет за събитието, а ярката ѝ рокля в цвят фуксия е сред най-запомнящите се звезди визии от наградите.

"Желязната лейди" Мерил Стрийп печели своя трети Оскар в златисто творение на Елбаз. Мерил е сред най-заклетите почитателки на дизайнера и често избира негови рокли за важни събития.

Пленителната Никол Кидман в рокля Lanvin с едно рамо на фестивала в Кан през 2012 г.

Един от редките пъти, в който Дженифър Лоурънс не носи Dior, са наградите Spirit 2013. Младежка, нестандартна и свежа е роклята ѝ Lanvin.

След Givenchy фиаското на Met Gala 2013, през 2014 Ким Кардашиян се завръща в тъмносиня рокля на Албер, създадена специално за събитието.

Завършваме с Ема Стоун и нейният гащеризон от тазгодишните награди "Златен глобус". Изборът ѝ на тоалет, различен от дълга рокля ѝ печели първите места в класациите за най-добре облечена звезда, а за нас е най-запомнящата се визия от сезона на наградите.

Au revoir, Албер Елбаз!

Краят на една ера – Албер Елбаз напуска поста си на креативен директор на модна къща Lanvin след 14 години.

Тази новина шокира модния свят вчера, след като дизайнерът обяви оттеглянето си и сподели, че решението не е негово. Според VOGUE, Елбаз наскоро е имал разногласия с един от главните акционери в компанията Шау-Лан Уонг и изпълнителния директор Мишел Юибан, и именно това е причината за напускането му. 

“Искам да изразя благодарността си към всички, които работеха заедно с мен по възраждането на Lanvin в последните 14 години,” казва в официалното си изявление дизайнерът. “Заедно посрещнахме предизвикателствата и възобновихме блясъка, връщайки модната къща на полагащата ѝ се позиция сред луксозните френски марки.”

Без съмнение оттеглянето на Раф Симънс от Dior преди броени дни в момента кара всички да спекулират, че постът му ще се заеме именно от Елбаз и тези събития не са просто съвпадение. Как биха изглеждали колекциите на Dior с подписа на Елбаз? Като заклети фенове на неговите творения само можем да тръпнем в очакване.

През всичките години, прекарани в Lanvin, Елбаз си изгради и доста голям кръг от звездни почитатели. Негови тоалети са носили Бионсе, Джулиан Мур, Мерил Стрийп, но той обожаваше да облича своите любимки Натали Портман и Ема Стоун. Най-добрите моменти на Албер Елбаз от червения килим ви очакват в галерията!

Снимки: Vogue, Profimedia

Текст: Йоанна Илиева

Звездите в Oscar de la Renta

Най-добрите вечерни тоалети на Кейт Мидълтън

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НА ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ

Време е за наградите Emmy 2022
На червения килим14 ЮЛИ 2022

Време е за наградите Emmy 2022

От триумфа на “Succession” до „Squid Game“ - церемонията ще се проведе на 12 септември.

Червеният килим на Оскарите в над 100 снимки
На червения килим28 МАРТ 2022

Червеният килим на Оскарите в над 100 снимки

Какво облякоха звездите за най-голямата вечер в киното?

Какво облякоха звездите на наградите Critics Choice
На червения килим14 МАРТ 2022

Какво облякоха звездите на наградите Critics Choice

Червеният килим на наградите бе изпълнен с красиви визии