Мода : Новини16 ЮЛИ 2015

The Fashion Day of: Ирмена Чичикова

Талантливата актриса участва в специална модна кампания

Магнетичната актриса Ирмена Чичикова влиза в ново амплоа. 

The Fashion Day of… серията на сайта Fashion Days продължава да показва характера на свежи, забележителни и любопитни личности чрез продукти от модния сайт. Днес те ни запознават именно с Ирмена!

Мъничко фатална, повече меланхолична, много красива и ужасно талантлива – точно такава е актрисата Ирмена Чичикова.

Познаваме Ирмена от театралната сцена, после и в киното (ура, винаги ще се гордеем с главната й роля във Виктория и успеха на филма на фестивала Sundance 2014), а отскоро я виждаме да блести в различни фотосесии и като модел. Нищо чудно, та нали винаги са сравнявали чертите й с тези на Winona Ryder…

Излъчваш френски шик и нежна меланхолия. Кореспондира ли визуалното усещане за теб с личния ти гардероб? Какъв е стилът на Ирмена Чичикова в три думи? 

Обичам модата, която препраща към стари времена. С течение на времето все повече ме вдъхновяват дрехи, които имат история в себе си, така нареченият “vintage” – усещането, че носиш нещо, ушито преди да бъдеш роден, е фантастично. Стилът ми в три думи: романтичен, поетичен, концептуален.

Знаем, че покрай актьорските си ангажименти често пътуваш – кои са дрехите, които задължително намират място в куфара ти?

Skinny jeans, черна къса пола, бял и черен рипсен потник, тениска за спане. 
The Fashion Day of: Ирмена Чичикова

След актьорското майсторство влезе и в ролята на модел – с какво е ценна за теб модата, какво ти дава? Как се реши на подобен завой в кариерата? 

Не бих го определила като завой, по-скоро като естествено продължение. Пред фотообектива съм от 16-годишна и винаги съм обичала да се снимам. Модните фотосесии са особен вид предизвикателство за актьора – много кратко време, в което да се превъплътиш в друга кожа, да експериментираш с визията си, тялото си, излъчването си. Модата винаги ме е инспирирала, има нещо специфично в тази сфера, което не разбирам докрай, но ме привлича. Възможността за открития, за експериментиране, за собствен стил в обличането е важна част от модния свят. 
Цялото интервю с Ирмена Чичикова можете да прочете в блога на Fashion Days
снимка: Ивомир Пешев за списание  

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.