Мода : Новини14 ЮЛИ 2015

Nike Zoom Air: Дизайн за скорост

Спортният бранд представя няколко нови модела с успешната технология

Да си по-бърз означава да си първи. 

Онова, което отличава най-великите бегачи на планетата с всички зад тях, всъщност се измерва в части от секундата. Най-бързите времена в света в бягането на 100 м. са слезли само с половин секунда през последните 80 години, а маратонът в Бостън през 2015 г. бе спечелен с разлика от 4 секунди.

Днес мечтите се реализират в милисекунди и това, което може да промени усещането на спортиста за бързина в един единствен миг е Zoom Air – най-бързата и най-гъвкава омекотяваща платформата, предлагана от Nike някога.

Nike Zoom Air

В навечерието на своята двадесет годишнина, Nike Zoom Air продължава да предоставя на спортистите осезаемо гъвкаво и нископрофилно омекотяване. Nike работят с едни от най-бързите бегачи в света при създаването и конструирането на обувките Zoom Air, за да отговорят на нуждите на спортистите, независимо дали са в блясъка на световните прожектори или са любители, които преследват свои лични високи постижения.

Пъргавината и гъвкавостта на омекотяващата система Zoom Air идва от плътно опънатите разтегливи нишки, вплетени под налягане във вътрешността на капсулата Nike Air. Когато бегачите докоснат земята, влакната се свиват и така смекчават удара, а след това бързо се отпускат обратно в първоначалното си състояние, за да генерират експлозивен, мощен тласък. Резултатът е по-бързо и омекотено бягане независимо, дали бегачът е навън за сутрешния си джогинг или поставя свои личен рекорд в маратонско бягане.

Nike Air Zoom Elite 8: Тънък, здрав, бърз и лек
Nike Zoom Air: Дизайн за скорост
Най-лекият модел от семейството на Zoom за тренировки е с минималистичен дизайн и аеродинамично устройство за оттласкване, предназначен за спортисти, които искат да останат бързи и при тренировки и на състезание. Предната част на Zoom Air дава на бегачите силен тласък от земята. Тънкото ходило (8 мм.) ги държи близо до земята, за по-голям контрол, а леката, безшевна и здрава мрежа в горната част с Nike Flywire технология предоставя повече подкрепа, проветривост и удобство.

Nike Air Zoom Pegasus 32: Още едно преоткриване на скоростта 

Nike Zoom Air: Дизайн за скорост

Това е модел за тренировки, като новата версия се усеща по-бърза и по-отзивчива от предишните модели на тази впечатляваща линия. 32 обаче запазва обичаните от бегачите функционалности на Pegasus: притежава капсула Zoom Air в петата за повече мекота, дишаща горна част, която плътно прилепва към стъпалото – но има и подобрения като: профилирана цялостна структура за интегриран комфорт в различни участъци, по-ниско ходило (10 мм) за по-естествена позиция на крака и специално проектирани държачи в средната част на стъпалото за таргетирана стабилност.

Nike Air Zoom Structure 19: Заредени и леки


Nike Zoom Air: Дизайн за скорост
Това е един от най-стабилните модели обувки за ежедневни тренировки, а най-новият Structure се усеща по-бърз, изглежда страхотно и е проектиран, за да намали ъгъла на пронация. Обувката доставя плавен преход чрез стабилност, благодарение на Dynamic Fit технологията, която работи с допълнителни защитни crash rail уплътнения в подметката и утроена система Dynamic Support в ходилото. Всичко това събрано заедно стабилизира изцяло стъпалото върху платформата и намалява скоростта, с която то се приплъзва. Новият профил на обувката осигурява отлично оттласкване в предната част и в съчетание с капсулата Zoom Air предоставя още по-добър пружиниращ ефект при движение.

Nike Air Zoom Vomero 10: Скоростта среща лукса


Nike Zoom Air: Дизайн за скорост

Nike Zoom Air: Дизайн за скорост
Въплъщение на по-добрите обувки за бягане, Nike Air Zoom Vomero 10 е моделът, от която се нуждаете за бягане на дълги разстояния. Обувката съчетава ултра-гъвкава Zoom Air система и мека Lunarlon пяна, осигуряващи удобство, но и много по-бързо бягане. Горната Flymesh мрежеста част е гладка, дишаща и удобна, като осигурява стабилност в зоните, където е най-необходимо. Моделът е с минимизирани Zoom Air капсули за оптимално омекотяване, поемащи отлично ударите в петата или отлично оттласкващи предната част на стъпалото – те са проектирани, за да бъдат възможно най-удобни и динамични.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.