Мода : Новини03 МАРТ 2015

Mamma Mia! Италианска страст в колекции есен 2015

Dolce&Gabbana, Gucci, Roberto Cavalli и още от Милано

Какво правят Доменико Долче и Стефано Габана, когато един от любимите им супермодели и тяхна муза, Бианка Балти, очаква дете? Посвещават цялата си колекция на майките!

Дали наистина заради Балти, или нещо им е подействало като вдъхновение, факт е, че ревюто на дизайнерското дуо беше една истинска възхвала на майката като стълб на семейството и на майчинството като цяло. 11 майки с деца минаха по котешката пътечка, някои с бебета на ръце, а други – хванали за ръка усмихнати малчугани. Самата Балти също дефилира, гордо показвайки вече наедрялото си коремче. 
Типично за Dolce & Gabbana дантелата и цветята заемат централно място в колекцията. Този път цветето е роза, свързано както всичко останало с майчината любов и почитта, която отдаваме на своите майки. Избродираните рози красяха поли, палта и рокли, а към тях дизайнерите бяха добавили и обръщения към най-важните жени в живота на всеки от нас. Друга част от моделите пък бяха вдъхновени от децата, украсени с рисунки на къщи, дървета и животни, и вдъхновени от племенниците на Доменико. 
Еклектиката на Джеръми Скот за Moschino, вдъхновените от архитектурата модели на Карл Лагерфелд за Fendi и прощалната колекция на Питър Дъндас за Emilio Pucci, както и още много италианска страст в колекции есен-зима 2015 от Милано, ще видите в галерията!
Снимки: Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.