Мода : Новини19 ЮНИ 2013

Balenciaga ще съдят Никола Гескер

Гневът им е предизвикан от интервю на бившия главен дизайнер

От Balenciaga никак не са доволни от последните изказвания на бившия им главен дизайнер Никола Гескер. По негови думи, по време на работата си за бранда той се е чувствал “изцеден.” 

В интервю, публикувано в списание System през април, Никола Гескер споделя, че бюрокрацията в марката е причината да напусне. По негови думи хората в екипа му са били страхотни професионалисти, но не е получавал подкрепа от бизнес страната на марката и накрая нещата са ескалирали до там, че работата се е свеждала до парите, а не до модата. 
Дизайнерът се чувствал “изцеден” и в края на краищата се наложило да напусне. 
Брандът ще повдигне обвинения срещу него за “издаване на конфиденциална информация”, въпреки че това е първото и единствено интервю, в което той си позволява да говори за проблемите в Balenciaga, които са го провокирали да се оттегли. 
В момента в модния свят упорито се носят слухове, че Никола ще пусне на пазара своя едноименна линия. Други пък очакват да заеме поста на Марк Джейкъбс в Louis Vuitton. 
Гескер обяви, че напуска поста си на главен дизайнер в началото на ноември миналата година. Тогава от бранда заявиха, че двете страни са решили да прекратят работните си отношения, но конкретна причина не беше дадена. На мястото на Никола застана Александър Уанг
Снимка: Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Met Gala 2023
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Най-красивите визии на звездите

Знаменитостите отдадоха почит на Карл Лагерфелд чрез наистина ослепителни аутфити.

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд
Новини02 МАЙ 2023

Met Gala 2023: Всичко за звездното събитие, отдаващо почит към Карл Лагерфелд

От Риана през Ким Кардашиян, Ан Хатауей, Дуа Липа и дори Никол Кидман. Ето ги най-ослепителните модни визии на звездите и най-значимите моменти в знак на почит към модната икона.

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.
Новини28 АПРИЛ 2023

Всички емоции на Флорънс Пю в новата кампания на Valentino

Новата стара муза, всъщност Valetino DI.VA., участва в една по-различна кампания на модния бранд.