Мода : Личен стил25 НОЕМВРИ 2020

Как да изглеждаме по-високи и по-слаби в зимни дрехи?

Вързаната коса и островърхите обувки са най-добрият приятел на жената през зимата

Как да избегнем вечния капан на типичните зимни дрехи, които скриват фигурата и скъсяват височината ни? С акцент на правилните места и няколко лесни трика.

Зимният стил често се свежда до пуловер, с яке, шапка, боди отдолу, панталон и може би и клин под него… и резултатът рядко е красиво подчертаване на фигурата.

Затова пък има няколко трика, които да ни помогнат да създадем стилна визия, която да създава ефект за по-високо и фино тяло. Кои са те, ще разбере по-долу:

Използвайте островърхи обувки

Имате късмет – едни от най-модерните обувки за сезона помагат да издължат и оформят фигурата ни, като визуално добавят няколко сантиметра височина. Ефектът се получава, защото те привличат погледа и така изглежда, че краката ни са по-дълги. Това се получава още повече, ако обувките имат и добавена височина.

Уроци по стил за миньончета от Ева Лонгория

Оставете фокуса върху кръста

Панталоните и полите с висока талия, издължават фигурата, а когато акцентът е върху кръста визията се структурира още повече. Така отново се създава илюзията за по-дълги крака, но и по-слаба фигура.

Завържете косата си

Най-бързият начин визуално да добавим няколко сантиметра във височината си е да вържем косата си. Пуснатата коса често скъсява фигурата, защото прикрива врата ни.

Как да изглеждаме по-високи и по-слаби в зимни дрехи?

Едноцветни елементи

Монохромните тоалети са най-добрият приятел на момичетата, които се притесняват от височината си. Дрехите с много цветове и принтове натрупват тоалета и лъжат погледа и скъсяват тялото.

Дори и да не изберем един единствен цвят за цялата визия, можем да координираме обувките с панталона, за да създадем илюзия за по-дълги крака.

Повече пластове, по-малко дебели платове

Дебелите дрехи очевидно прикриват фигурата ни, а по-ниските жени изглеждат сякаш се губят в тях. Но все пак зимните температури ни карат да търсим начини да се стоплим.

По-добрият вариант да го направим обаче е да използваме няколко пласта от по-тънки материи и да подберем различните елементи, така че да структурираме визията. Например можем да съчетаем кропнат топ с по-дълго палто, така че отново да създадем илюзия за по-издължено тяло.

Есенен стрийт стил от най-известните модели

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛИЧЕН СТИЛ

Какво да облечем след плаж?
Личен стил12 АВГУСТ 2022

Какво да облечем след плаж?

Ето и няколко идеи за визия, която ще впечатли всеки.

Подходящите плажни бижута за Лято 2022
Личен стил21 ЮЛИ 2022

Подходящите плажни бижута за лято 2022

Все пак има няколко правила, ако искаме да постигнем най-стилната възможна визия.

Оптимизмът на Сара Джесика Паркър срещу стареенето
Личен стил08 ЮЛИ 2022

Сара Джесика Паркър и оптимизмът срещу стареенето

Дълголетието и позитивността вървят ръка за ръка. Актрисата Сара Джесика Паркър е чудесен пример за това!

В града се носят еспадрили!
Личен стил08 ЮЛИ 2022

В града се носят еспадрили

От Грейс Кели до Сен Лоран, митът за еспадрилите завладява дамските гардероби лято след лято!