Мода : Дрескод02 НОЕМВРИ 2019

Стилът на жените, които “нямат възраст”

Модни и козметични тайни от най-забележителните французойки

Какво можем да научим за стила на парижанките – жените, които дори когато остаряват, го правят със стил?

Никак не е случайно, че терминът “tres chic” (букв. “много стилно”) е измислен точно за тях. Стилът френските жени е синоним на грация, класа и мода, неподвластна на тенденциите.

Докато красотата на някои жени повяхва с годините, а те все по-често търсят помощ от пластични хирурзи, французойките сякаш стават по-желани и омагьосващи. Само се замислете за Изабел Юпер в новата кампания на Givenchy или Инес дьо ла Фресанж, която все още въплъщава онази неувяхваща красота и неподправена увереност на стилната френска дама.

Стилът на жените, които "нямат възраст"

Инес дьо ла Фресанж

Не, тези жени не изглеждат така, както са изглеждали преди 20 години, но това не е никакъв проблем за тях. Вместо да се борят с времето и гравитацията, те просто приемат промяната и продължават да са толкова уверени в себе си, колкото са били досега.

“Грижи се за лицето, което имаш днес, защото то ще е това, което искаш да имаш след 10 години,” казва друга стилна французойка, Каролин дьо Магре. “Винаги бъди влюбена в нещо: в мъж, в проект, в дом”, е философията на де ла Фресанж, защото когато една жена е влюбена, това си личи.

С годините тези жени се учат да се приемат такива, каквито са и много добре разбират, че не всеки ще ги харесва. Но всичко това не е проблем, защото те знаят, че най-важния човек, когото трябва да задоволят, са самите те.

Стилът на жените, които "нямат възраст"
Изабел Юпер за Givenchy

Французойките са уверени във вкуса си и нямат нужда от медии и социални мрежи, за да им казват какво е модерно. Изграждат стила си с години и разчитат основно на класическите елементи в гардероба си, с които се снабдяват през живота си и с които не се разделят: тренч, тъмносин пуловер, овърсайз блейзър, малка черна рокля и удобни обувки тип балерини.

Винтидж бижута, останали от майките и бабите им и хубав шал завършват всяка визия, но рядко ще видите модерни дизайнерски чанти дори в най-луксозните части на Париж. Докато целият свят възхвалява популярните брандове, за тези жени демонстрацията на етикети е липса на добър вкус. Дори да са облечени от глава до пети в Chanel и Hermes, никой няма да го разбере. 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата
Дрескод25 МАРТ 2022

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата

Този сезон statement piece е овърсайз ризата във всички ярки цветове на дъгата

Три нови визии от Кейт Мидълтън
Дрескод23 МАРТ 2022

Три нови визии от Кейт Мидълтън

Херцозите на Кеймбридж посетиха дома на Боб Марли и още забележителности

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено
Дрескод17 МАРТ 2022

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено

От тоалети в цвят шамфъстък до неоновозелено

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice
Дрескод14 МАРТ 2022

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice

Българската актриса сияеше на червения килим