Мода : Дрескод17 ФЕВРУАРИ 2017

Седем типа женски гърди и перфектните сутиени за тях

Прочетете това, преди да се отправите към магазина за бельо

Обратно на популярното вярване, женските гърди не се разделят само на малки и големи.

Компанията за бельо ThirdLove се заема да разбие този мит, провеждай изследване, резултатите от които им помагат да дефинират 7 основни типа гърди. Проучването им е мотивирано от желанието да успеят да предложат по-широк спектър от модели, от които клиентките им да изберат най-добрия вариант за собствените си нужди. “По време на дизайна открихме, че основен фактор в това да откриете подходящия сутиен, е всъщност да намерите модел, който най-добре ще пасне на формата на гърдите ви,” казва Раел Коех, ръководител на творческия екип на ThirdLove.

Ето защо ви предлагаме да хвърлите едно око на седемте типа гърди по-долу и следващият път, когато се запътите към магазина за бельо, да знаете към кой стил сутиен трябва да се насочите.

bra type (2)

Асиметрични – Едната гърда е по-голяма от другата, като разликата може да е почти незабележима или пък ясно изразена.

Ако вашите гърди спадат към този тип, търсете модели с подплънки, които могат да се махат и свалят. По този начин ще можете да регулирате с подплънка или две, където има нужда.

bra type (3)

С форма на камбана – Обикновено тези гърди са по-големи, тесни в горната част и плавно разширяващи се в към долната.

Ако имате такива гърди, изберете сутиен, който да ги поддържа добре. Тъй като те са по-тежки, понякога карат раменете да са по-приведени, което от своя страна кара презрамките да се свличат, причинявайки неудобство.

bra type (4)

Сочещи в различни посоки – Тези гърди не са големи, притежават деликатна извивка и зърната им са обърнати на различни страни.

За вас най-подходящи са повдигащите (push-up) сутиени или модели с по-изчистен дизайн, с гладка чашка, които ще оформят гърдите ви, без резултатът да изглежда изкуствен.

bra type (6)

Разделечени – Между двете гърди има повече разстояние, но зърната сочат напред, а не в различни посоки.

В случай, че между гърдите ви има разстояние, за вас са моделите тип “бриджитка”, които имат малко по-стабилна чашка, която да ги повдигне и прикрие разстоянието.

bra type (7)

Малки – Обикновено горната им част е малко по-широка и се стесняват по-надолу, не са много плътни и рядко превишават чашка А.

Ако гърдите ви са малки, най-добри за вас са повдигащите сутиени, със или без подплънки. Тези модели едновременно ги повдигат и приближават, създавайки деколте, особено когато ви се налага да сте с по-изрязани тоалети.

bra type (8)

С форма на капка – Сходни са с тези тип “камбана”, но извивката им е много по-нежна и често не са толкова големи. Формата “капка” лесно се забелязва, когато са погледнати отстрани.

Вашите гърди изглеждат най-добре в дълбоко изрязани сутиени, без значение дали са push-up или не. По-дълбокото деколте и чашките повдигат гърдите, запълвайки горната част, където те не са толкова плътни.

bra type (5)

Кръгли – Този тип гърди са еднакво закръглени и отгоре, и отдолу. Често дължат формата си на хирургична намеса, но невинаги.

Ако сте надарени с такива гърди, сутиените тип “бриджитка” са най-подходящи за вас, тъй като подчертават формата им. Въпреки това, тази форма изглежда добре в почти всички модели, така че спокойно можете да експериментирате.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата
Дрескод25 МАРТ 2022

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата

Този сезон statement piece е овърсайз ризата във всички ярки цветове на дъгата

Три нови визии от Кейт Мидълтън
Дрескод23 МАРТ 2022

Три нови визии от Кейт Мидълтън

Херцозите на Кеймбридж посетиха дома на Боб Марли и още забележителности

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено
Дрескод17 МАРТ 2022

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено

От тоалети в цвят шамфъстък до неоновозелено

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice
Дрескод14 МАРТ 2022

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice

Българската актриса сияеше на червения килим