Мода : Дрескод04 МАЙ 2020

New York, New York! Какво можем да научим за стила от нюйоркчанките?

В град, в който всеки тротоар е моден подиум, вниманието към детайла е ключово

Ако има стил, който е по-модерен, но същевременно също толкова класически, минималистичен и пленителен от този на парижанките, то това е този на момичетата от Ню Йорк.

Духът на един от най-големите мегаполиси в света е превъплътен в начина на обличане на тези фешънисти, които черпят вдъхновение от сблъсъка на десетките различни култури, които могат да се видят по улиците на този град.

Една от основните философии на стилните момичета на Ню Йорк е по такъв начин да въплътят съвременните тенденции в своя гардероб, така че да не загубят същността си, а напротив – да подчертаят собствения си, неподправен стил. Ето и останалите уроци, които научихме от тях:

ny 3

Нека облеклото ви е елегантно, но не прекалено

В пъстрата смесица от хора по улиците на Ню Йорк е трудно да изпъкнете. Затова винаги е добра идея да заложите на чувствени и женствени линии, които обединяват в себе си елегантност и нестандартен дух. Неочаквани съчетания от графични принтове и ярки цветове, напластяване на дрехи и аксесоари са най-прекия път към желаната визия. Тоалетите трябва да са една идея по-ефектни от ежедневни, но не прекалено изискани и задължаващи.

Овладейте изкуството на миксирането на стилове

И го направете с увереност! Сляпото следване на тенденции не прави нищо повече от това да ви слее с тълпата. От друга страна, експериментите са това, което най-добре характеризира стина на нюйоркчанката. Рок-шикът среща бохо мотивите, монохромът среща неоните, женствената дантела се преплита в магически съюз с шипове и капси… Няма забранени комбинации, няма табута, стига да се чувствате добре в тялото си и дрехите, които носите. Същото важи и за смесването на дизайнерски дрехи с брандове като H&M, Topshop и находки от винтидж бутиците, и магазините втора ръка.

ny 1

Черното кожено яке е най-добрият ви приятел

Вероятно няма жена в този град, която да не притежава поне едно черно кожено яке. Този задължителен елемент за всеки гардероб тук може да бъде видян целогодишно, носен за всеки повод: от брънч в неделя сутрин до изискан коктейл. Най-простата формула за успех е съчетанието от кожено яке и боти до глезена, слим дънки и обикновена риза. А когато се колебаете, философията “all black, all the time” е абсолютно приложима.

Вниманието към детайлите е задължително

Прическа, аксесоари, бижута, маникюр – малките неща са това, което прави една визия перфектна. Нюйоркчанките не правят компромиси с тези неща и дори най-небрежно изглеждащото съчетание от различни пръстени и гривни всъщност е премислено до съвършенство. Обувките и чантите са нещата, за които тези момичета са склонни да дадат най-много пари, но с увереността, че те ще им служат вярно сезон след сезон. Говорейки за обувки…

ny 2

Обувките, които приковават погледа

Ако не можете да запомните нищо друго, обувките са това, на което трябва да обърнете внимание. Красотата иска жертви и тук говорим за истински произведения на изкуството, които приковават погледа както нищо друго във визията не може. Няма значение колко изпипани са всички останали детайли, ако обувките ви предадат, тъй като именно те са в състояние да съсипят целия ви тоалет или да го изведат на ново ниво.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата
Дрескод25 МАРТ 2022

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата

Този сезон statement piece е овърсайз ризата във всички ярки цветове на дъгата

Три нови визии от Кейт Мидълтън
Дрескод23 МАРТ 2022

Три нови визии от Кейт Мидълтън

Херцозите на Кеймбридж посетиха дома на Боб Марли и още забележителности

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено
Дрескод17 МАРТ 2022

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено

От тоалети в цвят шамфъстък до неоновозелено

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice
Дрескод14 МАРТ 2022

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice

Българската актриса сияеше на червения килим