Мода : Дрескод25 МАЙ 2019

Кога дрехите ни правят да изглеждаме по-дебели?

Избягвайте тези грешки, за да не си добавяте килограми

Дрехите трябва да ви правят да изглеждате страхотни – без значение кой размер носите.

Но с избора на някои дрехи може да добавите някой и друг килограм, какъвто нямате всъщност. Кои са често срещаните грешки в подбора на дрехите ни?

Носите мъжки дрехи, правени за мъже

Мъжките дрехи могат да бъдат впечатляващи, но когато са ушити спрямо женската фигура. Ако пробвате някоя от дрехите на половинката си, бързо ще разберете, че са скроени според формата на тялото на мъжете. А мъжете нямат гърди, бедра и дупета (да, технически те си ги имат, но определено не са в същите форми).

Носите дрехи с лошо качество

Кой има нужда от раздърпана материя, немарливо завършени ръбове или висящи конци по шевовете. Със сигурност заслужавате повече. Но това не е проблем единствено на евтините дрехи. Може да попаднете на лоша изработка във всеки ценови клас.

Носите впити дрехи, които не ви стават

Повдига се на бюста, свива се в раменете, ръкавите се навиват нагоре – все знаци, че дрехата не ви става. Най-добрият начин да избегнете подобно нещо е да не купувате нищо, без да пробвате, или дори да посещавате шивач.

Неподходящи дрехи с бюстие

Ако дизайнът на дрехата е с бюстие, значи някой е искал тя да подчертава бюста. За да не изглежда подобен топ или рокля сякаш ви е малка, номерът е да изберете такава дреха, че бюстието да не се опъва при зърната, да не набира и повдига при обиколката. Изобщо, да не изглежда сякаш сте облекли нещо, което е престояло дълго в гардероба ви и вече не отговаря на размера ви.

Обемни, не тип “чанта”

Има голяма разлика между оувърсайз и раздърпани дрехи тип “пазарска чанта”. Оувърсайз дрехите са предназначени да бъдат такива и обикновено стоят страхотно със скини дънки, с които балансирате пропорциите. Размъкнатите дрехи, от друга страна, означават, че просто производителят не се е справил с изработката.

Стилни съчетания с добрите стари балеринки

Изберете разтегливи материи

Ако си купувате впити дрехи и имате избор между стегнати и разтегливи материи, по-добре изберете разтегливите. Всеки път. Когато става дума за кройки, които усещате по тялото си, разтегливите материи ще ви дадат една идея повече комфорт и лекота на носене.

Кога дрехите ни правят да изглеждаме по-дебели?

Изберете естествени влакна

Поне в 90% от случаите изберете естествени влакна. 21-ви век е времето на ликрата и PVC-то. Истината е, че дрехите с плисета и гънки трудно запазват формите си, ако поне 50% от тях не са синтетични влакна подформата на полиестер. Най-добре си остава, обаче, да изберете дрехи, които в по-голямата си част се състоят от естествени влакна.

Обмислете принта

Ако обичате дрехи с принт, то вече сте забелязали, че дрехите за пищни дами изглеждат много по-добре с голям принт. Не се притеснявайте, дизайнерите разбират това и едва ли ще се намери някой, който да сложи миниатюрни цветчета или полка по дреха в плюс сайз размер.

Кога дрехите ни правят да изглеждаме по-дебели?

Пропорционален размер

Ако една дреха има допълнителни ефекти като джобове, яки, маншети, къдрички и апликации, които не са в подходящ размер за нея, това ще ви направи да изглеждате доста по-едри. Когато си купувате подобна дреха,обърнете внимание колко големи спрямо дрехата изглеждат допълнителнитеелементи.

Белият панталон на лято 2019

Модното предизвикателство да се облечеш по сутиен

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата
Дрескод25 МАРТ 2022

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата

Този сезон statement piece е овърсайз ризата във всички ярки цветове на дъгата

Три нови визии от Кейт Мидълтън
Дрескод23 МАРТ 2022

Три нови визии от Кейт Мидълтън

Херцозите на Кеймбридж посетиха дома на Боб Марли и още забележителности

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено
Дрескод17 МАРТ 2022

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено

От тоалети в цвят шамфъстък до неоновозелено

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice
Дрескод14 МАРТ 2022

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice

Българската актриса сияеше на червения килим