Мода : Дрескод12 МАРТ 2018

Детокс ли? Да, но за гардероба!

Досадното сортиране на дрехи и аксесоари вече е една идея по-лесно с тези съвети

Ярките цветове и леките материи излизат под светлината на прожекторите и е време да им отделим подобаващо място в гардероба си.

Ако все още не сте преминали към пролетно-летните дрехи и разчитате на някой забравен тишърт, който комбинирате с вечния деним, то със сигурност имате нужда от детокс на арсенала си. Казваме детокс неслучайно – вместо всеки сезон да вадите и прибирате едни и същи неща, важно да да се отървете от тези, които вече не носите по една или друга причина. Така не само ще освободите място за нови, но и ще систематизирате старите по начин, който ви позволява бързо да откривате всичко нужно.

Край за моментите в стил “нямам какво да облека”? Можете да се обзаложите!

Инвестирайте в закачалки

Преди да започнете, уверете се, че имате достатъчно практични закачалки. Тяхното качество е важно за доброто състояние на дрехите ви, затова не трябва да правите компромис спрямо тях. Най-добрия вариант за подредения гардероб са еднаквите, но ако притежавате ризи или топове, които са изработени от по-деликатна материя, е хубаво да заложите на закачалки с кадифено или сатенено покритие.

Детокс ли? Да, но за гардероба!

Преди да започнете…

Съберете всички неща, които не сте носили в последните 6 месеца или просто вече не харесвате. След това ги разделете на 3 купчини: Изхвърли, Продай и Прибери. В първата влизат всички дрехи и аксесоари, които са захабени или по една или друга причина вече не стават за носене. Продайте всички онези неща, които сте купили в пристъп на вдъхновение, но след това сте слагали 1-2 пъти и все още са като нови. Останалите непотребни дрехи можете да дарите или да дадете за рециклиране. Тук можете да добавите и купчина Подари, в която да отделите дрехи, които вече не ви стават, но харесвате и да зарадвате приятелка или роднина с тях.

Приоритизирайте

Всичко останало е време да адаптирате за новия сезон. Зимните дрехи приберете в отделни шкафове и чекмеджета или пък тотално премахнете от гардероба. Можете да ги сортирате в пликове за съхранение и да ги приберете под леглото или в дрешник, където не заемат място. По-леките летни дрехи и новите придобивки от скоршния шопинг изкарайте на преден план. Също така запазете и елементите от прехидните дни, като фини плетива, блузи с дълъг ръкав и жилетки, тъй като могат да ви потрябват за някой и друг дъждовен ден или студена вечер.

Детокс ли? Да, но за гардероба!

Изберете си система

Аранжирайте дрехите по тип или цвят – преценете как ще ви е по-удобно сутрин, когато бързате и трябва за отрицателно време да подберете аутфита си. Дръжте пуловерите и денимът сгънати, а тениските – навити, за да не се смачкват допълнително. Всичко останало отива на закачалките.

Покажете креативност

Аксесоарите обикновено заемат много място. Измислете нови начини за съхранение на чанти, обувки, шалове и шапки, за да не изглеждат просто нахвърляни в определен шкаф. Можете да се сдобиете с различни кутии и торбички, които да надпишете, за да можете да намирате нещата си по-лесно.

Детокс ли? Да, но за гардероба!

Почистете  

С толкова много дрехи и аксесоари, неизбежно е да се натрупват прах и мръсотия. Преди да пренаредите всичко, не забравяйте да почистите с подходящите препарати. Нашият съвет е да се сдобиете и с ароматизатори, които да поставите по ъглите и закачалките.

Не правете всичко наведнъж

Каквото и да си говорим, пренареждането на гардероба е досадно занимание, което може да отнеме цял уикенд. За да не ви се налага да се справяте с всичко наведнъж, просто започнете от различните отделения на гардероба или от типа на дрехите: първо се заемете с обувките, след това с чантите, след това с нещата, които висят на закачалки и т.н. Разбира се, че ще ви се наложи да си отделите малко свободно време, но съвсем не е задължително да приключите за един ден. Плюс това, музиката винаги помага.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата
Дрескод25 МАРТ 2022

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата

Този сезон statement piece е овърсайз ризата във всички ярки цветове на дъгата

Три нови визии от Кейт Мидълтън
Дрескод23 МАРТ 2022

Три нови визии от Кейт Мидълтън

Херцозите на Кеймбридж посетиха дома на Боб Марли и още забележителности

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено
Дрескод17 МАРТ 2022

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено

От тоалети в цвят шамфъстък до неоновозелено

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice
Дрескод14 МАРТ 2022

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice

Българската актриса сияеше на червения килим