Living : Лайфстайл23 СЕПТЕМВРИ 2020

Трудно се приготвяте сутрин? Ето как да спрете да закъснявате за всичко!

Казват, че денят се познава по сутринта, така че е хубаво да се постараем да направим сутрешното си време приятно.

Не са ни чужди сутрешните изнервени ситуации, когато трябва да се оправите скорострелно, вече закъснявате, а ви очаква важен ден, работни срещи и какво ли още не…

Ако и вие успявате да изпиете кафето си само на крак и сутрин нямате свободна секунда, в която просто да се разсъните и да се приготвите за деня, то тези съвети може да са ви от полза.

Трудно се приготвяте сутрин? Ето как да спрете да закъснявате за всичко!

Ако ви предстои важен ден, се нуждаете от план

Добре е да си направите график на деня, ако смятате, че имате твърде много задачи и трудно ще се справите с всичко. От предишната вечер подредете по приоритет ангажиментите си. Така ще имате по-добра представа с колко точно време разполагате и как да го използвате най-ползотворно.

Експертите твърдят, че проектирането и планирането са полезни занимания, които увеличават продуктивността ни и ни помагат да не забравяме ключови неща. Когато предходната вечер си съставите план и го преговорите, сте свършили половината работа, защото вече сте се мобилизирали. А за още по-голяма успеваемост, се сдобийте с красив тефтер, в който с удоволствие ще преглеждате графика си.

Трудно се приготвяте сутрин? Ето как да спрете да закъснявате за всичко!

Оставете телефона си на труднодостъпно място

Неусетно телефоните си крадат огромна част от времето ни. Когато изключите сутрешната си аларма, просто оставете телефона си на труднодостъпно място и прекарайте остатъка от сутринта си, слушайки музика или с любимо четиво, докато пиете кафето си и се приготвяте да влезете в банята. Ще се учудите колко време ще спестите, когато пренебрегнете сутрешното безцелно скролване из Instagram. Така или иначе на път за работа ще имате възможността да гледате в телефона си колкото пожелаете.

Настройте алармата си с 10 минути по-рано от обикновено

Когато се събудим сутрин, обикновено на всички ни е нужно известно време, преди да се разсъним и да започнем деня си. Когато обаче алармата ви звъни точно когато трябва вече да ставате и да действате, е трудно да сте адекватни и да се справяте с всичко бързо. Подарете си едни допълнителни 10 минути, в които ще се разсъните, ще видите датата, ще проветрите стаята и т.н.

Пригответе тоалета си от вечерта

Това е стар трик, който е спестил много часове време на много дами по света. Е, други трудно успяват да развият този навик и губят излишни минути, пробвайки една визия, втора визия, докато минутите вече не отиват към цял час. Наложете си да си приготвяте облеклото от предния ден. Така сутрин ще сте много по-спокойни, че не трябва да мислите в последния момент какво да облечете, вместо да излизате от вкъщи стресирани, че сте нахвърляли каквото намерите върху себе си от бързане.

Трудно се приготвяте сутрин? Ето как да спрете да закъснявате за всичко!

Измервайте времето си в песни

Създайте си сутрешен плейлист, с който лесно ще се ориентирате във времето. Така хем ще си създадете настроение, хем ще бъдете по-експедитивни. Старайте се с всяка нова песен (или с всяка втора, ако времето на една ви се струва твърде кратко) да сте преминали към следващата стъпка от приготвянето си. На първата си вземете душ, на втората вече започнете да сушите косата си, на третата започнете с грима и т.н.

Закуската е най-важното хранене. Не го забравяйте

Нищо не стимулира събуждането, както вкусната закуска, която ни чака в кухнята. Редно е обаче да помислите и за нея от предходния ден, за да може сутрин да не отделяте твърде много време в приготвянето й.

Ако сте си взели кроасани, оставете ги в микровълновата и на сутринта само ги претоплете. Ако пък обичате здравословните смутита, сложете предварително всички необходими, вече измити съставки в блендера, за да може на другия ден просто да ги смелите и да изпиете напитката си свежа.

Трудно се приготвяте сутрин? Ето как да спрете да закъснявате за всичко!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Кампанията #ДайЗнак! - УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ включва активности всяка събота и неделя на септември
Лайфстайл08 СЕПТЕМВРИ 2022

Bulgaria Mall учи децата как да се държат правилно на пътя

Екипът на търговския център посреща новата учебна година с информационна кампания за пътната безопасност.

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?
Лайфстайл12 АВГУСТ 2022

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?

Нейно Величество е на почивка в любимото си имение Хайленд, където е свикнала да приема гости. За тази цел обаче те трябва да преминат редица тестове.

Къде ходят на почивка британските кралски особи?
Лайфстайл25 ЮЛИ 2022

Къде ходят на почивка британските кралски особи?

Кралските особи също ходят на почивка! Вижте кои са любимите им места за лятно уединение.

С какво се храни Ким Кардашиян
Лайфстайл18 ЮЛИ 2022

С какво се храни Ким Кардашиян

Ето с какво се храни една Кардашиян, за да поддържа формите си толкова перфектни.