Living : Лайфстайл12 АВГУСТ 2022

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?

Нейно Величество е на почивка в любимото си имение Хайленд, където е свикнала да приема гости. За тази цел обаче те трябва да преминат редица тестове.

Преди няколко седмици Елизабет II пристигна в Балморал, в Хайлендс, за традиционната си лятна ваканция. В любимото имение на идиличния фон на планини, гори и езера, суверенът, най-накрая освободен от официалните си задължения, обикновено приема освен членове на кралското семейство и други отличителни гости.

За тях, разбира се, това е голяма чест, но и „изпит“, който не всеки може да премине. Кралицата подлага своите гости на серия от тестове, с които определя дали са в състояние да се адаптират към нейната шотландска рутина. Кралска, да, но в същото време неформална. Тези, които не преминат „тестът на Балморал“ вече не са поканени.

Тези, които не преминат „тестът на Балморал“ вече не са поканени.

Според историята много са се провалили. Дори Маргарет Тачър, „Желязната лейди“, не успява да премине теста, появявайки се в 18:00 ч., облечена неприемливо за кралските възприятия.

От друга страна, Балморал е единственото място, където кралицата наистина релаксира между барбекюта, екскурзии в провинцията, конна езда и други дейности в името на почивката си. Така че това е единственото място, където можете да се отдадете на лукса да се обличате удобно.

Гардеробите на шотландските апартаменти са пълни с кърпени акета и износени стари ботуши, които Елизабет не иска да захвърли.

Гостите на кралицата трябва да знаят как да се адаптират

Залогът не е само кралският дрескод. Имението представя „странности, мрачни семейни традиции“, правила, шеги и кодирани послания, които могат да сплашат новодошлите.

Например по време на ловни излети, в които всички гости трябва да участват с ентусиазъм, трябва да знаете на кого да дадете предимство според реда на важност на участниците, което няма нищо общо с кралската йерархия, а вместо това е обвързано с най-добрите ловци.

Гостите на кралицата трябва да знаят как да се адаптират

След това, трябва да се подготвите да участвате в салонните игри за кралски особи, на които кралицата се забавлява много. Въпросните игри се провеждат в хола. И дори там рискът от гаф дебне. Защото може да се случи да седите точно на запазеното за кралицата кресло с години. Следователно преди да седнете, е редно да попитате.

Тестът на Балморал отговаря на въпроса – Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?

Този любопитен изпит е много по-стар, отколкото можем да предположим. Принц Филип също трябваше да се сблъска с него, по времето, в което правеше първите си стъпки в кралското семейство. И той го премина брилянтно, както твърди кралският биограф Майкъл Патерсън, „защото обичаше всички дейности на открито.“

Дебютът на Даяна в шотландското имение на кралицата също беше успешен. Но точно тогава, Балморал се превръща в мястото, на което принцесата се чувства „най-нещастна и отегчена.“

Тестът на Балморал отговаря на въпроса - Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?

Напълно е различна историята на Кейт Мидълтън, която ще посети кралицата в Шотландия и тази година.  Според британската преса, семейството на Кейт и Уилям, както и трите им деца, обожават мястото.

Дебютът й в замъка в Хайлендс датира от 2009 г., две години преди да се омъжи за принц Уилям. И се превърна в тотален хит. Оказвайки се експерт в риболова на пастърва и сьомга в потоците на имението, Кейт веднага завладя принц Филип. Но очевидно е впечатлила и кралицата, тъй като дори й е разрешила да прави снимки в имението, което обикновено е забранено.

Родителите на Кейт, Карол и Майкъл, пристигат в шотландското имение година по-късно, през 2010 г. И от тогава са канени няколко пъти. Очевидно и те са преминали блестящо „тестът на Балморал“.

Очевидно и те са преминали блестящо „тестът на Балморал“.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Къде ходят на почивка британските кралски особи?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Кампанията #ДайЗнак! - УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ включва активности всяка събота и неделя на септември
Лайфстайл08 СЕПТЕМВРИ 2022

Bulgaria Mall учи децата как да се държат правилно на пътя

Екипът на търговския център посреща новата учебна година с информационна кампания за пътната безопасност.

Къде ходят на почивка британските кралски особи?
Лайфстайл25 ЮЛИ 2022

Къде ходят на почивка британските кралски особи?

Кралските особи също ходят на почивка! Вижте кои са любимите им места за лятно уединение.

С какво се храни Ким Кардашиян
Лайфстайл18 ЮЛИ 2022

С какво се храни Ким Кардашиян

Ето с какво се храни една Кардашиян, за да поддържа формите си толкова перфектни.

Gucci Pet Collection е тук
Лайфстайл15 ЮЛИ 2022

Gucci Pet Collection е тук

Колекцията на модния бранд Gucci е посветена изцяло на четириногите домашни любимци.