Living : Лайфстайл19 НОЕМВРИ 2019

“Последна Коледа” – горчива въздишка с бадем

Филмът по сценарий на актрисата Ема Томпсън и Грег Уайз носи коледното настроение тази година

Коледните филми са любимият ордьовър на киното. Няма грешна съставка или начин на забъркване на вълшебните смеси, за да се получи пленителен и емоционален филм, който да ви остави безгласни, бездиханни и със светещи като коледни светлини очи, уверени в силата на доброто, красотата и любовта. Да, ама не.

Рецептата за Коледа дори и в кулинарната книга на седмото изкуство е лесно да се сбърка и за жалост това се е получило с премиерния филм за тази седмица „Последна Коледа“.

Сценарият, написан от британската актриса Ема Томпсън и нейния съпруг Грег Уайз, е загубен в превода микс от много послания – като се почне от осъдителните нотки спрямо Брекзит-а та се стигне до идеята за толерантността, силата на любовта, вярата в отвъдния живот и разбиването на предразсъдъците. С толкова препълнена и шарена кошница е лесно човек да се препъне и истината е, че това се случва почти във всяка сцена.

"Последна Коледа" – горчива въздишка с бадем

Единственият спасителен елемент във филма на американския режисьор Пол Фийг е британската актриса Емилия Кларк, която прави чудеса от храброст, за да изкара фабулата от многобройните капани. Героинята й, Кат, съкратената версия на истинското й име Катарина (наследница на сръбско семейство, което се бори с неволите на емигранти в Лондон) се възстановява от сърдечна операция и работи като джудже в китайски магазин за украса, управляван от екзотична, застаряваща красавица с име ….Санта.

Съдбата я среща със загадъчен красавец на колело, който ту изчезва, ту се появява в живота й, но винаги с мисията да й вдъхне увереност и категоричност, че владее силата на живота си и най-вече че е на една чистота със сърцето си. Именно то ще се окаже важен участник в историята, но няма да разказвам повече, за да оставя поне финала на вашето въображение и и оценка.

"Последна Коледа" – горчива въздишка с бадем

Ако има нещо освен Емилия Кларк и няколкото все пак наистина забавни сцени в коледната лента, то това са песните на Джордж Майкъл, който според Ема Томпсън дал благословията на коледната продукция няколко седмици преди неочакваната му смърт. Благодарение на култовите парчета, филмът звучи като дълъг коледен клип, в който Емилия Кларк прави всичко възможно, за да убеди себе си и другите, че на Коледа стават чудеса.

Е, да, на Коледа наистина стават чудеса, но това не е задължително за коледните филми в киносалоните. Или поне в този филм, чудно няма. Затова се настанете удобно в салоните и се наслаждавайте на всяка минута, силно напоена с музиката на Джордж Майкъл, защото всъщност, ако гледате на филма като музикален видеоклип, то донякъде създателите му са успели.

Краси Генова

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Кампанията #ДайЗнак! - УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ включва активности всяка събота и неделя на септември
Лайфстайл08 СЕПТЕМВРИ 2022

Bulgaria Mall учи децата как да се държат правилно на пътя

Екипът на търговския център посреща новата учебна година с информационна кампания за пътната безопасност.

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?
Лайфстайл12 АВГУСТ 2022

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?

Нейно Величество е на почивка в любимото си имение Хайленд, където е свикнала да приема гости. За тази цел обаче те трябва да преминат редица тестове.

Къде ходят на почивка британските кралски особи?
Лайфстайл25 ЮЛИ 2022

Къде ходят на почивка британските кралски особи?

Кралските особи също ходят на почивка! Вижте кои са любимите им места за лятно уединение.

С какво се храни Ким Кардашиян
Лайфстайл18 ЮЛИ 2022

С какво се храни Ким Кардашиян

Ето с какво се храни една Кардашиян, за да поддържа формите си толкова перфектни.