Living : Лайфстайл16 НОЕМВРИ 2019

Музикално образувание

Парчетата на Ким Кардашиян, Ни-Ло и Къци са нещо, което не бихме искали да се повтаря

Каква е разликата между музика и обикновен шум?

Нагледно научаваме от тези няколко парчета, в които хора, по разни причини известни, се пробват да пеят.

Ким Кардашиян – “Jam”

На английски “jam” означава няколко неща, сред тях “мармалад” и “задръстване”. И двете значения стоят релевантни към едноименния сингъл, с който Ким Кардашиян “зарадва феновете си” (кашлук, кашлук!) преди няколко години. Песента “Jam (Turn It Up)” наистина е мармалад, който задръства слуха както с неприятния синтетик вокал, така и с непростимо глупав текст. В клипа Ким се дупи и облизва мокра (какво друго), но пък накрая е дарила приходи от песента за благотворителност. Струваше ли си обаче, питаме ние.

Николета и Ванко 1 – “Истински обичана”

И тази песен е не по-малък мармалад, достатъчно е само да споменем Николета, Ванко, Валери, че и ни в клин, ни в ръкав участие от Мартин Карбовски. Няма нужда да припомняме, че парчето наистина предизвика фурор за около седмица, само че с тъпотата си и с мъчителната липса на капчица вокални способности у напиращата за певческа слава Николета. Момичето пошава бавно с бедра върху капака на червеното ферари, изви сладък, но немощен гласец в припева, пък после бързо видя накъде отива работата и се отказа повече да пее – само че първият й и последен сингъл все пак си запази място в най-модерната ни история със своята знаковост за хората, които нямат талант, нямат задръжки, имат пари и от това триединство се ражда българското антиизкуство.

Парис Хилтън – “Good Time”

Би било приятна изненада, ако Парис беше запяла нещо различно от “Let’s party, and have a good time…” – но това си знае, това си пее. По гласови данни се нарежда току до Ким и Ни-Ло.

Къци Вапцаров – “Трака Трак”

Ако не ви се гледа целия клип на Къци, то поне слайднете до 1:06 и после до 2:58, за да се насладите на най-трогателните моменти от хореографията. Но всъщност ние знаем, че ще гледате целия клип! И то няколко пъти, преди най-после да повярвате на очите си.

Жизел Бюндхен – “Heart of Glass” 

Жизел е готина мацка и съжаляваме, че трябва да го кажем, но не трябваше да записва песен. Парчето е кавър на хит на Blondie, за подкрепление е докарана бронебойната хит машина Bob Sinclair, а самата Жизел също се старае, но как да го кажем най-просто – музиката не е нейното амплоа. Акцентът й също не помага, а кадрите, на които кърши тяло зад стойката на микрофона и я погалва двусмислено, облечена в леопардов бански, скапват нивото тотално. Seriously, Жизел???

Анита Мейзер – “No Bambino”

Някои от вас може би си спомнят Анита, която около 2008-ма долетя обратно у нас от Лас Вегас и за известно време пърхаше, по-скоро тромаво, като голяма черна пеперуда около прожекторите на светското живуркане. Рекордните 1500 кубика силикон в двете гърди натежаха като аргумент пред издателите на Playboy и й спечелиха една корица (www.playboy.bg), появи се и песен. Е, Анита може да е спокойна, че парчето има поне двама фена – Киро Скалата и папагалът Коко, които й партнират във видеото.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Кампанията #ДайЗнак! - УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ включва активности всяка събота и неделя на септември
Лайфстайл08 СЕПТЕМВРИ 2022

Bulgaria Mall учи децата как да се държат правилно на пътя

Екипът на търговския център посреща новата учебна година с информационна кампания за пътната безопасност.

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?
Лайфстайл12 АВГУСТ 2022

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?

Нейно Величество е на почивка в любимото си имение Хайленд, където е свикнала да приема гости. За тази цел обаче те трябва да преминат редица тестове.

Къде ходят на почивка британските кралски особи?
Лайфстайл25 ЮЛИ 2022

Къде ходят на почивка британските кралски особи?

Кралските особи също ходят на почивка! Вижте кои са любимите им места за лятно уединение.

С какво се храни Ким Кардашиян
Лайфстайл18 ЮЛИ 2022

С какво се храни Ким Кардашиян

Ето с какво се храни една Кардашиян, за да поддържа формите си толкова перфектни.