Living : Лайфстайл16 ДЕКЕМВРИ 2020

Коледа при Нейно Величество

Как отбелязва Рождество британското кралско семейство?

Има ли нещо по-хубаво от Коледа при баба? Не, особено когато тя е Елизабет II.

Имението Сандрингам, намиращо се на около 100 мили североизточно от Лондон, е домът, в който всяка година кралица Елизабет II прекарва празниците с близките си и до който пътува винаги с влак.

Любима резиденция за крал Едуард VII, наследена от абдикиралия по-късно негов първороден син – Едуард VIII, и откупена след абдикацията му от крал Джордж VI, Сандрингам оставя незаличима следа в семейната история на рода Уиндзор. (Неслучайно на 6 февруари 1952 г. там си отива бащата на Елизабет II, който бил силно привързан към имота)

Коледа при Нейно Величество

      Сандрингам е притежание на кралското семейство от няколко поколения

С 4 деца, 8 внуци, 8 правнуци всяка година кралицата е домакин на коледно тържество, което трябва да осигури храна и забавление за близо 70 души или поне така открехва завесата в популярен ръгби подкаст Майк Тиндъл – съпруг на дъщерята на принцеса Ан – Зара. Майк издава още, че последното от тези събития през 2019-а събира близките на 10 различни маси. Правнучетата на кралицата си имат своя в отделно от това на възрастните гости помещение. (Ако въобще се състои в познатия формат, тази година масите вероятно ще са по-малко или разредени в повече от една зали на имението)

Коледа при Нейно Величество

                            Внучката на Елизабет II Зара със съпруга си Майк Тиндъл

Близки до двора източници твърдят, че кралицата, която редовно дарява коледни дръвчета на няколко големи катедрални храма в Лондон от землището на замъка Уиндзор, разрешава с охота на правнуците да взимат участие в украсата на елхата. В Сандрингам, по данни на кралските хроникьори, те обичайно са 2 – едно естествено и едно изкуствено със сребристи клонки.

Коледа при Нейно Величество

                                             Фотография: IG @theroyalfamily

Оказва се също, че Бъдни вечер, а не Коледа е по-важният за семейството празник. Официалната вечеря с дълги рокли и папийонки (на която се сервира любимият на Елизабет II коктейл Zaza (2 части джин, 2 френско червено вино и резен портокал) се случва вечерта преди Рождество, като всички членове на фамилията се събират, за да изгледат заедно традиционното коледно обръщение на кралицата с по чаша питие за финална наздравица. На 24.12. след следобедния чай пък, по стара германска традиция, която отдава почит на корените им, те отварят и своите подаръци.

Коледа при Нейно Величество

       Първите коледни обръщения на Елизабет II към нацията се излъчват по радиото

Следващият ден, разбира се, е отреден за коледната служба в местната църква, от която винаги имаме богат снимков материал и където най-често може да видим всички working royals, събрани на едно място. Оставящ време за отмора след обилната вечеря предходната вечер, обедът на британските аристократи в деня на Коледа се състои от студен бюфет.

Забавни игри край камината, английски футбол с прислугата в двора на имота са част от активностите, които роднините на Елизабет II предпочитат за прекарване на празничните дни в Сандрингам.

Ето няколко съвета от кралските флористи и готвачи, с които ще направите вашата Коледа по-красива и по-вкусна:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Кампанията #ДайЗнак! - УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ включва активности всяка събота и неделя на септември
Лайфстайл08 СЕПТЕМВРИ 2022

Bulgaria Mall учи децата как да се държат правилно на пътя

Екипът на търговския център посреща новата учебна година с информационна кампания за пътната безопасност.

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?
Лайфстайл12 АВГУСТ 2022

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?

Нейно Величество е на почивка в любимото си имение Хайленд, където е свикнала да приема гости. За тази цел обаче те трябва да преминат редица тестове.

Къде ходят на почивка британските кралски особи?
Лайфстайл25 ЮЛИ 2022

Къде ходят на почивка британските кралски особи?

Кралските особи също ходят на почивка! Вижте кои са любимите им места за лятно уединение.

С какво се храни Ким Кардашиян
Лайфстайл18 ЮЛИ 2022

С какво се храни Ким Кардашиян

Ето с какво се храни една Кардашиян, за да поддържа формите си толкова перфектни.