Living : Лайфстайл26 ОКТОМВРИ 2019

Кои цветове влияят на любовния ви живот

И кои на работата, вдъхновението и впечатлението, което оставяте

Когато се замислите кой цвят е най-сексапилен, вероятно веднага се сещате за червеното. Какви други асоциации можем да направим?

Според учените мъжете се чувстват привлечени, когато жената носи червено, защото го свързват с изчервяването на лицето, но затова пък другите дами ви смятат за конкуренция.

Може и да не се замисляме често за това как цветовете влияят на живота ни, но истината е, че те се отразяват на преценката на другите за нас.

Зеленото ви прави да изглеждате надеждни

В едно проучване учените попитали участничките, омъжени жени, с коя дама биха рискували да оставят съпруга си: едната била с червена, а другата със зелена рокля. Повечето от тях отговорили, че дамите в червено изглеждат така, сякаш не трябва да им се доверяват, докато тези със зеленото – точно обратното. Неутралното зелено се свързва с релакс и намаляване на нивата на стреса и може би това е причината да действа успокоително на дамите.

Жълтото ни помага да се фокусираме

Не е ли жълтото цветът, който свързваме със щастието? Според учените обаче, колкото по-ярко жълто носим, толкова по-съсредоточени оставаме през деня. Това важи и за стаи, чиито стени са боядисани в този цвят. Трябва обаче да внимавате, защото натрупването на няколко нюанса може да предизвика безпокойство.

Червеното носи посланието “ходещи проблеми” 

Кои цветове влияят на любовния ви живот

Вече ви казахме как червеният цвят кара жените да изглеждат като хищни котки, които ще омаят първия мъж, който им се изпречи. Затова пък цветът също така оставя впечатление у околните, че става дума за сериозна жена, която може да се грижи сама за себе си, без да зависи от някой за каквото и да било.

Бялото ви кара да изглеждате невинни 

Това вероятно няма да изненада никой. Дамата, облечена в бяло, рядко предизвиква негативни емоции, а освен това ви кара да се чувствате комфортно. Няколко вариации на бежовото също се характеризират с чувство на топлота, уют и сигурност.

Оранжевото стимулира креативността

Кои цветове влияят на любовния ви живот

Червеното създава впечатление у околните, оранжевото стимулира вас. Яркият цвят се свързва с прилива на настроение и енергия, така че ако чувствате, че ви е нужно вдъхновение за работа или хоби, заложете на пъстри дрехи в оранжеви нюанси.

Синьото успокоява

Това е цветът, който е най-често споменаван като отговор на “Кой е любимият ти цвят?” Не само че успокоява и се бори със стреса, но има принос и в модната индустрия. Според учените, магазините, които имат синьо в декорацията или по витрините, наблюдават 15% повече завръщащи се клиенти. Ето защо не е изненада, че повечето социални мрежи (MySpace преди, Facebook и Tumblr днес).

Лилавото прави мъжете по-привлекателни

Докато жените са по-сексапилни в горещото червено, мъжете трябва да заложат на лилавото. Анкета, проведена сред необвързани дами между 18 и 30 години разкрива, че за повечето от тях е по-вероятно да приемат покана за среща от непознат, ако той носи риза в лилаво.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Кампанията #ДайЗнак! - УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ включва активности всяка събота и неделя на септември
Лайфстайл08 СЕПТЕМВРИ 2022

Bulgaria Mall учи децата как да се държат правилно на пътя

Екипът на търговския център посреща новата учебна година с информационна кампания за пътната безопасност.

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?
Лайфстайл12 АВГУСТ 2022

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?

Нейно Величество е на почивка в любимото си имение Хайленд, където е свикнала да приема гости. За тази цел обаче те трябва да преминат редица тестове.

Къде ходят на почивка британските кралски особи?
Лайфстайл25 ЮЛИ 2022

Къде ходят на почивка британските кралски особи?

Кралските особи също ходят на почивка! Вижте кои са любимите им места за лятно уединение.

С какво се храни Ким Кардашиян
Лайфстайл18 ЮЛИ 2022

С какво се храни Ким Кардашиян

Ето с какво се храни една Кардашиян, за да поддържа формите си толкова перфектни.