Living : Лайфстайл08 СЕПТЕМВРИ 2022

Bulgaria Mall учи децата как да се държат правилно на пътя

Екипът на търговския център посреща новата учебна година с информационна кампания за пътната безопасност.

Ежедневните новини за стряскащи инциденти на пътя ни карат да се замисляме все по-често. Какво може да направи всеки един от нас, за да бъдем спокойни и сигурни в автомобилите си? Отговор на този въпрос ни дава екипът на Bulgaria Mall, благодарение на кампанията #ДайЗнак! – УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ.

Нейна цел е да запознае децата с участниците в движението, пътните знаци и опасностите, които могат да се появят, чрез разнообразни интерактивни уроци под формата на игри.

По повод старта на новата учебна година – 15 септември, най-малките ученици  ще получат важни напътствия

Те ще разберат защо е важно да пресичат на пешеходни пътеки, както и на зелен светофар. Освен това ще научат защо не трябва да преминават с велосипеди и тротинетки по улицата, защо трябва да се оглеждат преди да тичат след топката и защо не бива да играят на криеница между паркирали автомобили.

“Вярваме, че с повече интересни активности ще провокираме създаването на полезни навици у децата. Те ще разберат какво да наблюдават и за какво да бъдат внимателни на пътя и в игрите. Малчуганите могат да бъдат добър коректив на своите родители, а често и самите те да настояват правилата да се спазват” – казва Виолета Цонкова, директор „Маркетинг и комуникации“ на Bulgaria Mall.

“Нашият търговски център се намира на ключова пътна артерия в столицата и сме предпочитано място за забавление на деца и техните родители. В съседните квартали има много училища и детски градини и с началото на учебната година движението в района е изключително интензивно. Сигурни сме, че с тази кампания ще помогнем на повече деца да използват и затвърдят знанията си за пътна безопасност. По този начин те ще бъдат внимателни за своето поведение на улицата и по-наблюдателни за действията на хората около тях. А като научат правилата от малки, вероятността на ги нарушават в бъдеще намалява“, споделя още тя.

Кампанията #ДайЗнак! – УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ включва активности всяка събота и неделя на септември

Още през първата седмица – 10 и 11 септември са организирани безплатни работилници за деца, благодарение на партньорството с „Академия за родители“. „Опитай, Твори и Учи“ ЕКСПО има за цел за помогне на най-малките ученици да се ориентират в различните извънкласни дейности. Те ще опитат различни занимания и ще имат възможността да открият своите скрити таланти. Освен групи по роботика, забавна математика, рисуване и изработка на кукли и играчки, организаторите планират учебни игри за безопасност на движението.

Кампанията ще продължи и по време на първия учебен ден

Кампанията ще продължи и по време на първия учебен ден

Танци, песни и забавления с любим аниматор от мола, са само част от програмата, която ще започне в 12:30 ч. А в 13:30 обучител по пътна безопасност към Столична община ще представи на децата  – на принципа „играй и учи“ – лесни и запомнящи се правила. Той ще им покаже как да се държат на улицата, кое поведение е правилно и кое не.

На самия 15 септември, организаторите предвиждат да включат в дискусия представители на различни институции. На сцената в атриума на Bulgaria Mall ще разговарят представители на Държавната агенция за пътна безопасност. Към тях ще се присъединят от инициативата „Деца на борда“, българския съюз на международната женска общност Сороптимист Интернешънъл и други партньори. Събитието ще бъде излъчвано на живо в каналите и социалните мрежи на мола и дамската организация.

В края на месеца заедно с представители на софийските мотоклубове ще бъде отбелязан и края на мото сезон 2022 г. Мотористите ще споделят на децата любопитни истории за своята страст – любовта към вятъра и усещането за свобода, което им дава тяхното хоби. Освен това ще поговорят и за отговорността, която има всеки един от нас към останалите участници в движението.

Повече подробности може да откриете на www.bulgariamall.bg.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?
Лайфстайл12 АВГУСТ 2022

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?

Нейно Величество е на почивка в любимото си имение Хайленд, където е свикнала да приема гости. За тази цел обаче те трябва да преминат редица тестове.

Къде ходят на почивка британските кралски особи?
Лайфстайл25 ЮЛИ 2022

Къде ходят на почивка британските кралски особи?

Кралските особи също ходят на почивка! Вижте кои са любимите им места за лятно уединение.

С какво се храни Ким Кардашиян
Лайфстайл18 ЮЛИ 2022

С какво се храни Ким Кардашиян

Ето с какво се храни една Кардашиян, за да поддържа формите си толкова перфектни.

Gucci Pet Collection е тук
Лайфстайл15 ЮЛИ 2022

Gucci Pet Collection е тук

Колекцията на модния бранд Gucci е посветена изцяло на четириногите домашни любимци.