Сутрин без (двойна) доза кафе отдавна е синоним на агония.
Да ни е честита най-ободряващата напитка с аромат, който ни прави щастливи!
От 2015-а година насам, на 1 октомври отбелязваме Световния ден на кафето. И по този повод решихме да съберем на едно място най-горещите тенденции при приготвянето на напитката. А такива не липсват, никак даже!
Кафе във фунийка
Кафето във фунийка е измислено първо от The Grind Coffee Company в Йоханесбург. Приготвя се, като сладоледената фунийка се покрива отвътре с поне 4 слоя шоколад, за да не се разтопи моментално от горещото еспресо. Имате 4 минути, за да го изпиете.
Готическо лате
Приготвя се с мляко и с активен въглен. И, очевидно, е много подходящо на сутринта след препиване.
Прозрачно кафе
Създадено е от братята Словаци дави и Адам Наги, които живеят в Лондон. Идеята е не просто да изглежда интересно – по този начин се елиминира пожълтяването на зъбите, което е един от основните недостатъци при редовната консумация на кафе.
“Бронирано” кафе
Става дума за кафето с масло, а името идва от компанията Bulletproof на американеца Дейв Аспрей, който измисля рецептата. Според него, добавянето на специална мазнина в кафето ни държи по-дълго сити и подпомага отслабването. Става и с кокосово масло (даже е супер приятно на вкус), а за оригиналното бронирано кафе можете да прочетете още тук.
Avolatte
Това вече си е чиста подигравка с кафето, но е факт, че съществува като тренд. Аволатето е лате в авокадо, но не знаем как е на вкус, защото никога не бихме пробвали.
Ето една по-добра идея: