10 книги, които да изберем за Великден

Новите предложения започват от фантастика, минават през трилъри, за да ни зарадват с автобиография

„Жената на прозореца”– едва ли ще има някой, който ще остане безразличен към този завладяващ трилър, който разказва за Анна Фокс. Героинята страда от агорафобия и предпочита да прекарва дните си в пиене на вино, гледане на стари филми и спомени за по-добри времена, вместо да напуска дома си. Докато шпионира живота на своите съседи обаче, тя става свидетел на престъпление.

„Късното шоу“– Този страхотен трилър на Майкъл Конъли разказва за детектива Рене Балард, която работи в Холивуд. Започва много разследвания, но довежда докрай малко, защото всяка сутрин трябва да предаде работата си на дневната смяна... докато не попадне на два случая, от които няма да иска да се раздели. С напредването на разследванията Балард е принудена да се изправи срещу собствените си демони и срещу опасност, каквато дори не си е представяла.

„Марлене“ - Новият роман на немската сензация Хани Мюнцер е продължението на романа й "Жило и мед", чийто отворен край създаваше очакване за продължение. Какво се е случило с Дебора след опита да убие пастрока си? Къде е изчезнал баща ѝ? Как са се развили събитията около нейната смела приятелка, актрисата Марлене, след бягството ѝ от болницата? Все въпроси, които чакаха отговор. И отговорът дойде с не по-малко вълнуващото продължение.

„Девети ноември“ - В деня, преди да се премести в друг град, Фалън среща Бен – млад талантлив писател. Ненавременно възникналото помежду им привличане ги подтиква да прекарат заедно последния ден на Фалън в Лос Анджелис и нейният наситен със съдбовни преживявания живот се превръща в творческото вдъхновение, което Бен винаги е търсил за своя роман. Така те започват да се срещат всяка година, на една и съща дата. До деня, когато Фалън вече не е сигурна дали Бен ѝ казва истината, или е измислил идеална реалност в името на неочакван и драматичен сюжетен обрат.

„Последен изход“ - В този завладяващ трилър нищо не е такова, каквото изглежда. Книгата ни среща с Тед Макей, заможен мъж с красива съпруга и две дъщери, в момент, в който е решил да скъса с живота си по неясна причина. Изведнъж той се присъединява към тайнствена организация, която го предизвиква да върши неща, които са неприсъщи за него.

„Сфера“ – Ако обичате фантастика, то новата книга на Майкъл Крайтън е точно за вас. В нея се разказва за огромен обект, който е засечен на дъното на Тихия океан. Група американски учени са изпратени да го проучат, но се сблъскват с ужасяващо откритие, което предизвиква въображението и осуетява всеки опит за логично обяснение. Това е космически кораб с феноменални размери, напълно невредим. А най-стряскащото е, че сякаш е отпреди триста години...

„Зад борда“ - Бившият професионален бейзболист Джейк Лонгли категорично отказва да работи в детективската агенция на баща си и предпочита да прекарва времето в бара си на плажа в компанията на красиви момичета. Но старият полицай може да бъде много убедителен и една нощ Джейк се оказва пред дома на богатата Барбара Плъмър с фотоапарат в ръка. Задачата изглежда съвсем проста – няколко снимки, доказващи изневярата, после тлъст хонорар от ревнивия съпруг. Само че точно тази нощ Барбара е убита, и то под носа на Джейк.

„Между сянката и светлината“ – В автобиографичната си книга, обичаната Силви Вартан се връща към софийското си детство, към трагедията на емигрантството, към първите години в тясната хотелска стая в Париж. Благодарение на брат си Еди тя изведнъж попада в света на музиката и само за няколко седмици 19-годишното момиче става звезда. На сцената среща любовта в лицето на Джони Холидей. Следват събирания и раздели, автомобилни катастрофи, от които Силви оцелява по чудо, но губи една от най-близките си приятелки. Цялото ѝ лице е разкъсано, следват тежки операции. Но песента и обичта на близките ѝ помагат да се възстанови.

„Ние срещу всички” - Продължението на романа „Бьорнстад” едновременно разплаква и разсмива, докато напомня защо авторът му е един от най-хитовите и обичани съвременни скандинавски автори, добили огромна популярност по целия свят. Бакман отново ни среща както с познатите ни от първата книга герои, така и с нови лица, които се появяват доста неочаквано в провинциалното шведско градче, за да променят живота на гражданите му завинаги след ужасяваща случка.

„Как Лора се научи да брои до десет“ - най-новата история за деца предоставя приключения, които ще допаднат на всеки малчуган. В книгата се разказва за котарака Сергей Есенин, чудовище с два зъба, три кофи с диаманти, четири фалшиви златни монети, пет цветни феи, шест малки мишки, седем сребърни копчета, осем паяшки крачета, девет гъби манатарки и десет камъка.

Великденските празници ни дават страхотната възможност не само да се видим с най-близките си, но и да се отдадем на заслужена почивка с книга в ръка.

Този месец, екипът на Miss Bloom се спря на десет заглавия, които ще предоставят по нещо за всеки вкус. Няколко разтърсващи трилъра, които оставят без дъх читателя до последната си страница, фантастика или автобиография на една от най-обичаните в България световни звезди, вие изберете!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГИ & ТЕХНОЛОГИИ

Netflix ще екранизира една от най-популярните романтични книги в момента
Книги & технологии26 МАРТ 2022

Netflix ще екранизира една от най-популярните романтични книги в момента

"Скандалният живот на Евелин Хюго" се превръща в сериал

15 от най-красивите цитати за пролетта
Книги & технологии20 МАРТ 2022

15 от най-красивите цитати за пролетта

"Фантазията е вечна пролет"

Да отпразнуваме началото на лятото с красиви цитати
Книги & технологии28 ФЕВРУАРИ 2022

10 от най-силните цитати за мира

"Мирът започва с усмивка."

Астрид Линдгрен и Пипи Дългото чорапче в 10 цитата
Книги & технологии28 ЯНУАРИ 2022

Астрид Линдгрен и Пипи Дългото чорапче в 10 цитата

20 години, откакто най-популярната писателка на детски книги я няма